"Pevao je iz duše i za dušu": U Prijepolju nastavljeno snimanje filma o Tomi Zdravkoviću

Prve klape filma o Tomi pale su sredinom leta u Valjevu. Posle toga je glumačka ekipa snimala kadrove na više lokacija u zemlji i inostranstvu...

  • 1
Toma Zdravković film snimanje Foto: Rina.rs

Po scenariju Nikole Pejakovića i Dragana Bjelogrlića, u Prijepolju je u utorak nastavljeno snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću. Dom kulture zbog svog izgleda i građevine slične nekadašnjem Domu sindikata, gde je Toma održao 20 koncerata zaredom, odabran je za snimanje nekoliko scena.

Prve klape filma o Tomi pale su sredinom leta u Valjevu. Posle toga je glumačka ekipa snimala kadrove na više lokacija u zemlji i inostranstvu. Scenarista Dragan Bjelogrlić kaže da je u Prijepolju snimljeno nekoliko scena povezanih sa koncertima koje je održavao Toma Zdravković.

Toma Zdravković film snimanje, Dragan Bjelogrlić Dragan Bjelogrlić / Foto: Rina.rs

- Scene koje će biti na samom početku filma snimljene su ovde u Prijepolju. Potom koncertne scene koje je nekada Toma držao u Domu sindikata - navodi Bjelogrlić, koji ističe da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici.

- Tomu Zdravkovića zvali su "pesnik tuge". Pevao je iz duše, i za dušu - dodaje Bjelogrlić.

Glavna uloga je pripala glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić – Tamari Dragičević. Marić ističe mu je veliki izazov u toku snimanja bio da prenese emocije koje je Toma u svojim pesmama prenosio na publiku.

U ostalim ulogama igraju Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivana Zekić i mnogi drugi.

Film o Tomi Zdravkoviću, glumci Milan Marić i Tamara Dragićević Marić i Dragičević kao Zdravković i Armenulić / Foto: Tanjug/Projekat "Toma"/Aleksandar Letić

Aca Pejovića upravo su pesme Tome Zdravkovića, koje je na početku svoje karijere pevao, vinule u zvezde i trasirale mu put kojim sada gazi. Popularni pevač obišao je u rodnom gradu producente i glumačku ekipu koja je snimala scene u Domu kulture. I ako ima bitnu ulogu u kreiranju filma, nije želeo da otkrije medijima na koji način će se on pojaviti u filmu.

- Ako pričamo o narodnoj muzici, odrastao sam na pesmama Tome Zdravkovića i on je ostavio ozbiljan trag na mojoj muzičkoj karijeri. O svojoj ulozi u filmu ne mogu da govorim dok ne bude premijera filma - zagonetno je kazao Pejović.

Toma Zdravković film snimanje, Aco Pejović Aco Pejović / Foto: Rina.rs

Snimanje filma trajaće do kraja oktobra, dok se premijerno prikazivanje očekuje na proleće.

(Rina.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    23. septembar 2020 | 13:21

    Pre dva dana sam video da snimaju u selu Kratovo kod Priboja i u kafani NARCIS u Mramorju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA