≫ 

Snima se nastavak filma "Stradanje Hristovo": "Biće to najveće ostvarenje u istoriji"

Mel Gibson već godinama najavljuje drugi svog filma, koji govori o poslednjih 12 sati života Isusa Hrista na zemlji

  • 12
Mel Gibson,  Stradanje isusovo "Stradanje Hristovo" / Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/King Royal Icon

Nastavak filma "Stradanje Hristovo" (The Passion of the Christ) je u pripremi, potvrdio je medijima glavnu glumac Džim Kavizel.

U intervjuu za Breitbart News, Kavizel se osvrnuo na drugi deo filma, koji reditelj Mel Gibson najavljuje već godinama.

- Mel Gibson mi je upravo poslao treću verziju. Film je u pripremi. Zvaće se "Stradanje Hristovo: Vaskrsenje". Biće to najveći film u istoriji - rekao je on.

Nešto ranije ove godine Kavizel je govorio o nespremnosti Holivuda da obrađuje biblijske teme, nasuprot, na primer, onima o superherojima.

- Filmovi koje prave su Marvel Comics filmovi. Videćete Supermena. Nećete videti Isusa... Imao sam priliku da igram najvećeg superheroja koji je ikada postojao - rekao je on za Fox News.

Podsetimo, Mel Gibson već godinama najavljuje nastavak filma koji govori o poslednjih 12 sati života Isusa Hrista na zemlji. 

- Ne mogu da ga nazovem "Stradanje 2", jer će se baviti vaskrsnućem. Naravno, to je ogromna i važna tema, i želimo da je obradimo na najbolji način. Ne samo da prikažemo šta se dogodilo, kao da čitate knjigu. Želimo da prikažemo dublje značenje i istražimo sve aspekte tog događaja - rekao je Gibson pre nekoliko godina za "Didžital spaj".

Film "Stradanje Hristovo" izašao je 2004. i zaradio je 612 miliona dolara na blagajnama širom sveta, ali su ga mnogi kritikovali zbog eksplicitnih scena nasilja i antisemitizma. Istovremeno je pokazao Gibsonov rediteljski talenat, ali mu, po mišljenju mnogih, uništio karijeru.

Nominovan je za tri Oskara, iako nije osvojio nijednog. Drži rekord za najisplativiji film koji nije na engleskom jeziku, pošto je snimljen na aramejskom, hebrejskom i latinskom.

Video: Uviđaj i skidanje raspeća Isusa Hrista sa bandere na Novom Beogradu

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена

    23. septembar 2020 | 21:59

    Значи опет ћу да плачем 🙄

  • JO

    23. septembar 2020 | 23:02

    Religije su dijagnoza. Dobro nikom donele nisu a smrt, bol i razaranje mnogima.

  • Holivud

    23. septembar 2020 | 23:04

    Dozovite se pameti. Nijedna religija ne postoji da vernicima pomogne. Samo sveštenicima. Oni nikad gladni, goli i bosi nisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA