≫ 

Sećate li se Ksene, princeze ratnice? 25 godina od serije koju je Srbija volela

Glumila je Lukreciju u čuvenoj seriji "Spartakus" i "Spartakus: Bogovi arene", komediji "Parks and Recreation", "Salem"...

  • 1
Ksena princeza ratnica Ksena princeza ratnica / Printskrin: YT/Xena: Warrior Princess

Pre tačno 25 godina na ekranima je prvi puta prikazana serija "Ksena-princeza ratnica", a malo ko je očekivao da će spinof serije "Herkules" doživeti toliku slavu. Deo popularnosti uveliko duguje i glavnom liku, ratnici Kseni, koju je odigrala novozelandska glumica Lusi Loles.

Danas je gotovo nezamislivo u ovoj ulozi videti neku drugu glumicu, no izvorno je za nju odabrana Britanka Vanesa Angel. Neposredno pre snimanja na Novom Zelandu ona se razbolela, a producenti su kao zamenu odlučili da angažuju lokalnu glumicu za koju su znali da jer u pilotu "Herkulesa" glumila Amazonku Lusiju. I tako je rođena legenda.

Takođe, samo će se istinski obožavatelji serije setiti kako je u prvoj epizodi Ksena bila plavuša, budući da glumica nije stigla da potamni kosu.

Lusi Loles danas ima 53 godine. Rođena je kao Lusil Rajan u mnogobrojnoj porodici irskog porekla, a od malih nogu gajila je ljubav prema glumi i muzici te se na daskama koje život znače našla već kao desetogodišnjakinja, piše Miss7.

 
 
 
View this post on Instagram
Good morning, my friend!A post shared by Lucy lawless (@reallucylawless) on

Pustolovnog duha, u društvu budućeg supruga Garta Lolesa kao tinejdžerka se zaputila na proputovanje Europom i Australijom, a u nameri da namakne novac svojevremeno se okušala i kao kopačica zlata. Sa Lolesom je dobila ćerku Dejzi, ali su se potom razišli.

Pažnju javnosti je privukla 1989. godine kada je kao 21-godišnjakinja postala Mis Novog Zelanda. Bio je to službeni početak njene glumačke karijere koju je obeležila upravo uloga Ksene.

No, angažman u ovoj Emijem nagrađenoj seriji nije joj doneo samo uspeh na poslovnom već i privatnom planu, budući da je na setu pronašla i pravu ljubav, prodicenta Roberta Taperta sa kojim je u braku i ima dvojicu sinova.

Premda joj je uloga princeze ratnice najpoznatije ostvarenje u karijeri, Lusi se redovno pojavljuju u epizodnim i glavnim ulogama na malim i velikim ekranima.

Glumila je Lukreciju u čuvenoj seriji "Spartakus" i "Spartakus: Bogovi arene", komediji "Parks and Recreation", "Salem", dok u seriji "Ubistva su moj život" igra glavnu ulogu, privatnu detektivnu Aleksu Krou pred kojom  nijedan zločin ne ostaje nerešen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA