≫ 

Olivija Njutn-Džon otkrila zašto sa Džonom Travoltom nije igrala u nastavku filma "Briljantin"

Gotovo svi glumci iz prvog dela ponovili su svoje uloge – osim Travolte i Njutn-Džon...

  • 3
Briljantin, Grease, Olivija Njutn-Džon, Džon Travolta Olivija Njutn-Džon i Džon Travolta u film "Briljantin" (1978) / Foto: Promo

Olivija Njutn-Džon i Džon Travolta uskraćeni su za priliku da glume u filmu "Briljantin 2" (Grease 2), nastavku jednog od najuspešnijih muzičkih ostvarenja svih vremena, otkrila je pevačica i glumica, piše Express.

Australijska zvezda glumila je Sendi Olson u mjuziklu o tinejdžerima 1978. godine upletenim u uspone i padove srednjoškolske romanse. Film, u kojem je Džon Travolta glumio "lošeg dečka" Denija Zuka, doneo je neverovatnih 160 miliona dolara samo prve godine. Njutn-Džon, koja je nedavno proslavila 72. rođendan, otkrila je neočekivan razlog zašto nikada nije učestvovala u nastavku. prenosi Headliner.

Džon Travolta, Olivija Njutn Džon Sendi i Deni / Printskrin: Youtube/Movieclips

Briljantin je jednostavno pokorio svet. U toku prvog vikenda u bioskopima zaradio je 9.3 miliona američkih dolara, a prve godine prodato je 13 miliona albuma sa filmskom muzikom. Čak četiri pesme našle su se na Bilbordovoj listi top 10 singlova. Film je ukupno zaradio gotovo 400 miliona dolara (koštao je "samo" 6 miliona), a adaptiran je u više od 123.000 scenskih muzičkih produkcija širom sveta.

Tri decenije važio je za filmski mjuzikl s najvećom zaradom svih vremena sve dok ga 2008. s prvog mesta nije skinuo "Mamma Mia!".

Uprkos nesumnjivom uspehu, toliko očekivani "Briljantin 2" kritičari su dočekali na nož, a publika je rekla svoje jer je film jedva vratio uložena sredstva. Kad su je pitali šta misli o nastavku iz 1982. godine, Olivija Njutn-Džon se namrštila i rekla:

- Ništa!

Ona se svog susreta sa timom "Briljantin 2" prisetila u intervjuu u emisiji Watch What Happens Live na TV Bravo 2016.

- Sećam se samo da su nas pitali, tačnije ponudili da snimimo nastavak, a onda se to jednostavno – nije dogodilo. Nismo zapravo ni počeli da pregovaramo, a oni su se okrenuli drugim glumcima i sa njima napravili to - izjavila je Njutn-Džon.

Olivia Newton John, Olivija Njutn Džon Olivija Njutn-Džon / Foto: Tanjug/AP

Film je postavljen dve godine nakon što su Deni, Sendi i ostatak T-Birds i Pink Ladies diplomirali u srednjoj školi "Rajdel". U nastavku je glumila Mišel Fajfer, kao vođa Pink Ladies, uz Maksvela Kolfilda kao engleskog studenta na razmeni – Sendinog rođaka. I gotovo svi glumci iz prvog dela ponovili su svoje uloge – osim Travolte i Njutn-Džon.

Glumica je podelila i pojedine lepe uspomene na "Briljantin":

- Svi smo bili u kasnim 20-im i 30-im, ali osećali smo se kao da smo tinejdžeri. Mislim da je cela stvar bila veoma zabavna od početka do kraja. Imali smo sjajnu energiju.

U iskrenoj ispovesti za The Fix 2012. godine, Njutn-Džon je priznala da je deo njihovog uspeha u filmu bio taj što su se ona i Travolta "zaljubili jedno u drugo".

Prisetila se i njihovog prvog susreta, kada ju je posetio u njenoj kući u Malibuu kako bi je ubedio da ode na audiciju za ulogu Sendi.

- Imao je te svetloplave oči, koje i danas ima, i mene je prosto odmah "zarobio". Bio je tako drag, a ja sam bila vrlo nervozna zbog snimanja filma. Uverio me je da uradim test snimanje, što sam i učinila. Ispalo je sjajno, a ostalo se zna - rekla je Olivija Njutn-Džon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olivia

    28. septembar 2020 | 21:59

    Evo ja prvi put čujem da postoji 2. deo. Neka filmska ostvarenja su toliko savršena da je greh i pokušati snimiti nastavak.

  • Ns

    28. septembar 2020 | 22:02

    Bili su sjajan par

  • Bhm

    29. septembar 2020 | 00:05

    Neka mnogo mnogo mnogo mnogo lepsa vremena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA