Festival srpskog filma fantastike od 15. do 18. oktobra: "Treš ili smrt", "Belgrade Zombie Week"...

Festival FSFF osnovan je u januaru 2006. godine kao prva manifestacija u Srbiji iz oblasti fantastike, naučne fantastike i horora i postao je najstarija smotra u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima

  • 0
c.l.e.a.n. Foto: Promo/IMDB

Ljubitelji SF žanra uživaće u Festivalu srpskog filma fantastike (FSFF), koji će biti održan 14. put, od 15. do 18. oktobra, u Studentskom kulturnom centru i Kombank dvorani u Beogradu, najavili su organizatori.

Tokom trajanja festivala biće prikazani kratki i dugometražni filmovi iz Srbije, regiona i drugih zemalja sveta, koji se bave proširenim spektrom filmske fantastike i žanra horora.

Kratka ostvarenja takmičarske selekcije nadmetaće se i ove godine za nagradu festivala "Koskar" u sledećim kategorijama: najbolji film, režija, scenario, vizuelni efekti, najbolji film iz regiona (iz zemalja bivše Jugoslavije), i strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

O nagradama će odlučivati tročlani žiri: Džastin Martel, producent i reditelji Raško Miljković i Dino Julius.

Kako ističu organizatori festivala, publika će premijerno moći da pogleda tri dugometražna filma, pre svega na otvaranju festivala, 15. oktobra, delo Deathcember.

Onda sledi novi dugačak film treće večeri, 17. oktobra, u Kombank Dvorani - svetska premijera dela C.L.E.A.N., dok će na zatvaranju regionalnu premijeru imati film Lojda Kaufmana Shakespeare's Shitstorm.

Drugo veče festivala rezervisano je za srpski SF i horor treš film.

Selektor Jovan Ristić kaže da ovo tematsko veče, nazvano Treš ili smrt!, zapravo je ironični osvrt na razna "remek-nedela" koja su poslednjih 13 godina prikazivana na FSFF, a pre toga i na Low Fi Video festivalu.

Ekipa filma C.L.E.A.N. predvođena glavnim glumcem Kostasom Mendilorom i producentom Vjekoslavom Katušinom biće specijalan gost ovogodišnjeg izdanja festivala.

Mendilor je poznat po raznim zapaženim ulogama, kao što je u TV seriji "Drvene ograde" (Picket Fences) Dejvida E. Kelija (Ali Mekbil, Bostonski advokati).

U sklopu Festivala srpskog filma fantastike, u subotu 17. oktobra, biće održan i sedmi po redu Belgrade Zombie Walk.

Festival FSFF osnovan je u januaru 2006. godine kao prva manifestacija u Srbiji iz oblasti fantastike, naučne fantastike i horora i postao je najstarija smotra u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima.

Sve projekcije u Studentskom kulturnom centru su besplatne, dok cena karte za premijeru filma C.L.E.A.N. u Kombank Dvorani iznosi 400 dinara.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA