≫ 

Pečurke usporile snimanje serije "Mama i tata se igraju rata": Kičić i Ilić se smejali do suza

Glumci su i privatno dobri drugari, koji svoj odnos grade već decenijama

  • 1
Mama i tata se igraju rata Nebojša Ilić i Gordan Kičić / Foto: Promo

Gordana Kičića i Nebojšu "Cileta" Ilića znate iz brojnih filmova, serija i pozorišnih predstava, a ovih dana ih gledamo kao najbolje drugare Veljka i Ćuftu u TV seriji "Mama i tata se igraju rata".

Ali, jeste li znali da su njih dvojica privatno odlični prijatelji, koji svoj lični i poslovni odnos grade već decenijama?

- Nebojša i ja smo se upoznali još na fakultetu, on je bio u klasi Milenka Maričića, a ja kod Predraga Bajčetića - priča Gordan Kičić i dodaje:

- Devedesetih smo u Ateljeu 212 počeli zajedno da igramo u predstavi "Sveti Georgije ubiva aždahu" i odmah smo odlično sarađivali. Posle toga smo radili predstavu koja je nama bila veoma važna u tom trenutku, "Put do Nirvane", takođe u Ateljeu, gde smo igrali glavne uloge.

U tom komadu koji je ozbiljan, ali i veoma duhovit, nas dvojica smo krenuli da se spontano smejemo jedan drugome na sceni, što se posle nastavilo i u "Revizoru" gde je on glumio gradonačelnika, a ja Hlestakova - nastavlja Kičić, koji je u seriji "Mama i tata se igraju rata" glavni glumac, ali i reditelj i kreator serije.

- Uloga Ćufte pisana je baš za Cileta, i već na probama je krenuo smeh. Znali smo da postoji opasnost tog našeg smejanja i bili smo u pravu. Nekako smo izdržavali sve te zajedničke scene, trudeći se da budemo što normalniji... Iskreno, bilo nam je vrlo teško da budemo duhoviti, a da ne budemo privatni i da počnemo da se smejemo jedan drugom.

Kičić se priseća nekoliko situacija na setu gde su svi iz ekipe morali da ih čekaju da se uozbije:

Mama i tata se igraju rata Foto: Promo

- Kad sam režiraš i producent si, tu nema ko da ti zavodi red, pa sam uz tešku muku morao sam sebe da savladavam da se vratimo snimanju. U trećoj epizodi, koju će gledaoci videti ovog vikenda, postoji jedna scena gde nas dvojica na terasi pričamo o pečurkama za grejanje. E, tu nam je bilo najteže! Mislim da smo dva sata snimali tih nekoliko rečenica, jer Nebojša i ja bukvalno nismo mogli da prestanemo da se smejemo. Veljko i Ćufta su najbolji prijatelji, ali često jedan drugog ne razumeju i ta scena je odličan primer upravo tog njihovog komičnog nerazumevanja. Radi se o maloj sceni, koja mora da se snimi u jednom kadru, a ponavljali smo je više od trideset puta jer jednostavno nije bilo načina da se uozbiljimo...

Kako izgleda "scena sa pečurkama" koja je usporila snimanje serije i šta će se dalje dešavati u ratu supružnika Radisavljević, gledaćete ovog vikenda na prvom programu Radio-televizije Srbije od 20h.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zubac

    22. oktobar 2020 | 09:40

    Konacno serija bez ubica, dilera, navijaca i sa duhovitom tematikom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA