≫ 

Virtuelni školski bioskop za srednjoškolce iz 11 mesta u Srbiji

Putujući školski bioskop Slobodne Zone Junior realizuje se već četvrtu  godinu

  • 0
Slobodna zona Junior Slobodna zona Junior / Foto: Promo

Putujući školski bioskop Slobodne zone Junior sa radionicama medijske  pismenosti, u svom četvrtom izdanju biće organizovan u onlajn formatu  tokom oktobra i novembra meseca u 11 mesta u Srbiji!

Školski bioskop sa radionicama medijske pismenosti svoje virtuelno  putovanje započinje danas, 27. oktobra u Krupnju i Raški, a  sve do  10. novembra „posetiće“ još i srednjoškolke i srednjoškolce iz  Ljubovije, Trstenika, Bogatića, Sečnja, Vršca, Srbobrana, Titela, Uba  i Tutina.

bioskop Foto: Pixabay/Vladvictoria

Tokom online susreta, učenici i učenice će kroz interaktivan rad sa  stručnjakinjama i stručnjacima Slobodne Zone Junior imati priliku da  promišljaju o ulozi i uticaju medija u savremenom društvu, kao i  društvenom angažmanu kroz medije. Jedan od ciljeva ove edukacije jeste  motivisanje đaka da i sami kreiraju dokumentarne video radove kojima  će izraziti stavove i tematizovati društvene probleme koje u svojoj  lokalnoj zajednici vide kao aktuelne i za njih relevantne.

Pohađanjem radionica, polaznici i polaznice ostvaruju priliku i da učestvuju u konkursu za izbor najboljih dokumentarističkih radova koji  će biti deo video izložbe. Planirano je, ukoliko epidemiološki uslovi  dozovole, da se Izložba učeničkih video radova Slobodne zone Junior organizuje na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra u Beogradu. U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, i izložba će  biti organizovana u onlajn formatu.

Putujući školski bioskop Slobodne Zone Junior realizuje se već četvrtu  godinu uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike  Srbije, a tokom prethodnih sezona gostovao je u Trgovištu, Batočini, Ivanjici, Beloj Palanci, Vlasotincu, Priboju, Medveđi, Arilju,  Prokuplju, Kuršumliji, Šidu, Kučevu, Zaječaru, Beloj Crkvi, Negotinu,  Majdanpeku, Knjaževcu, Vladimircima, Novoj Varoši, Lučanima, Ljigu,  Koceljevi, Malom Zvorniku, Novom Pazaru, Leskovcu, Kovačici, Loznici,  Srpskoj Crnji, Bečeju, Mionici, Lajkovcu i Brusu.

Program Slobodna zona Junior uspostavljen je 2006. godine sa namerom da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim  društvenim i političkim temama iz celog sveta, te da se putem primene angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih ljudi, povećanjumedijske pismenosti, tolerancije, te razbijanju predrasuda i stereotipa. Program se tokom godina širio, i danas obuhvata aktivnosti u osnovnoškolskoj, srednjoškolskoj i visokoškolskoj nastavi, kao i vanškolske programe za srednjoškolce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA