≫ 

Šta je zaista Šon Koneri govorio o Kosovu?

Imao je razlog da KiM vezuje za svoju domovinu

  • 2
Son Koneri

Foto: Profimedia/Featureflash Film Archive/Alamy, Shutterstock

Nakon što je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost od Srbije, naši mediji prenosili su svaku vest koja je mogla da pokaže kako nije baš ceo Zapad ujedinjen u priznanju takozvane države. Holivudske zvedze poput Ričarda Gira, Šeron Stoun ili Džordža Klunija stavljale su pod znak pitanja nezavisnost južne pokrajine, svaka na svoj način. Naročito se glasno prenosila navodna izjava Šona Konerija kako Kosovo mora ostati deo Srbije. 

- Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno - preneli su srpski mediji glumčevu izjavu sa jedne konferencije za štampu, te dodali da je slavni Džejms Bond zbog toga dobijao pretnje smrću.

Ipak, neki su odmah postavili pitanje zbog čega bi škotski glumac tako srčano vezivao Kosovo za svoju domovinu, kada se ne zna da je ikada tamo i bio.

Svakako, poenta njegove poruke nije bila u Kosovu, već u Škotskoj.

- Tokom istorije, Škotska je imala mnogo više prava na nezavisnost, ali joj se ta nezavisnost ne dozvoljava. Po čemu se moja domovina i Kosovo razlikuju, da ovakav presedan bude napravljen? - pitao je zapravo Koneri.

On se osvrnuo i na 700 godina borbe Škota i Engleza, ovekovečene u likovima Vilijama Volasa i Roberta Brusa.

- Celo moje životno iskostvo mi govori da će nezavisnost Škotske biti uspešna - kazao je on.

Podsetimo, Šon Koneri preminuo je danas u 90. godini.

Video: Tužan dan za svetsku kinematografiju: Preminuo Šon Koneri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA