≫ 

Od "Uvoda u anatomiju" do "To smo mi": Koronavirus se uvukao u TV serije

I medicinske serije, i porodične drame podsećaće nas na epidemiju dugo nakon što ona bude završena

  • 0
Elen Pomepo, Uvod u anatomiju Foto: Instagram/ellenpompeo

Od medicinske serije "Uvod u anatomiju" do porodične drame "To smo mi", koronavirus se uvukao u zaplete mnogih epizoda televizijskih serija u 2020. godini. Tek je nekoliko serija izbeglo da spomene virus koji je toliko uticao na živote gledalaca.

U prvim scenama zadnje sezone bolničke drame "Uvod u anatomiju" Meredit Grej uživa u trenutku samoće na plaži i iznenada se budi iscrpljena u užurbanom hitnom prijemu, opremljena punom zaštitnom opremom, piše Index.hr.

- Mislim da imamo obvezu da pokažemo kroz šta zdravstveni radnici prolaze - kaže zvezda serije Elen Pompeo.

- U trenutku kad su mnogi Amerikanci "iritirani nošenjem maski" i nesvesni izazova s kojima su suočene bolnice, zadnja sezona "Uvoda u anatomiju" nudi "priliku da se čuje koliko je teško našim zdravstvenim radnicima - kaže ona.

Dajen Frolov i Endru Šnajder iz NBC-jeve serije "Čikago Med" kažu za Afp da su kao "serija o bolnici znali da moraju da se bave pandemijom".

- Stoga ona igra ulogu, ako ne glavnu, onda sporednu, u svakoj od naših novih epizoda - kazali su oni o šestoj sezoni serije koja je počela 11. novembra.

- Čak i kad se ne bavimo pacijentima koji su obolelo od kovida 19, virus je značajno promenio protokole i postupke u bolnici.

Druge medicinske serije poput ABC-jeve "Dobar doktor" takođe su se bavile virusom, a "Novi Amsterdam" i "Specijalizant" spremaju se da to učine u 2021. godini.

I druge serije koje se na bave bolnicama takođe su uklopile koronavirus u epizode.

Tako u NBC-jevoj seriji "To smo mi" član porodice Pirson ide u izolaciju, a Rebeka zbog koronavirusa mora da odloži kliničko ispitivanje vezano uz Alchajmerovu bolest.

ABC-jeva serija "Konorovi" bavi se pandemijom kroz prizmu financijskih nevolja glavnih junaka i suprotstavljenih tabora u američkom društvu zbog primene epidemioloških mera.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by The Conners (@theconnersabc)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA