Prvi trejler domaćeg filma "Povratak kući - Marina Abramović i njena deca"

Premijera filma 5. decembra u Online bioskopu MOJ OFF

  • 5

- Imala sam 55 godina kada sam došla u Njujork. U Njujorku sam imala tri rada koja su potpuno promenila moj umetnički status - ovo je samo jedan od izdvojenih delova intimnog i iskrenog razgovora Marine Abramović sa rediteljem Borisom Miljkovićem zabeleženog u najnovijem filmu „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“, čija je premijera zakazana za 5. decembar u Online bioskopu MOJ OFF.

U jeku pandemije, kada je „virtuelna“ dvorana najpoznatijeg domaćeg kućnog bioskopa MOJ OFF domaćin mnogih festivala, PREMIJERNO u Srbiji na MOJ OFF biće prikazana intimna priča „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ o ukupnom životu jedne od najpoznatijih ličnosti savremene umetnosti - Marini Abramović. Film opisuje dileme koje su okupirale istaknutu umetnicu tokom mladosti koju je provela u rodnom Beogradu, ljubavnim izborima i konačno posebnoj vrsti umetničke usamljenosti koja se gotovo uvek vezuje za pojam izvrsnosti.

- Ovo je ambulantni film koji prati emociju junakinje, neposredno, sa malim komentarima, saučestvujući sa njenim osećanjima, kako to biva kada pratite život istinski velikh umetnika. Mi ne pokušavamo da otkrijemo, tumačimo ili osvetlimo, upravo smo mi ti koje ona tumači, otkriva ili prosvetljuje. Ovo bi trebalo da bude skica o njoj i nama. O Marini i njenoj deci, - rekao je reditelj, a Sarajevo, Sao Paolo, Valensija, Varšava samo su neki od gradova čiji su filmski festivali već prikazali Miljkovićev film i čija je publika imala priliku da pogleda dokumentarno ostvarenje inspirisano putujućom retrospektivnom izložbom Čistač sa kojom se, nakon 40 godina, Marina Abramović vraća u svoj rodni grad - Beograd.

- Kada sam bila mlada mislila sam da je naš stan vrhunac luksuza. Sad, kada se setim svega mislim da je naš dom zaista užasno mesto, - rekla je Marina Abramović.

Film je realizovala firma Akcija produkcija (producentkinja Jovana Karaulić) u saradnji sa  LLC Abramovic. Montaža - Nikola Purić, kompozitor i dizajner zvuka - Petar Antonović.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    23. novembar 2020 | 16:21

    Ne vraćaj se ,molim te...Neka umremo u našem neznanju Vaše kulture...Uzimajte pare po svetu,a nas pustite na miru.

  • Fica

    23. novembar 2020 | 16:07

    Kako je samo nije sramota?

  • CG

    23. novembar 2020 | 19:20

    Daleko ti ritma kuca i izvor od nas,sto dalje od pravoslavnih sa tvojim kuvanjima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA