≫ 

Milica Janevski u seriji "Kosti": Igram lik žene koja zbog ljubavi ulazi u nezgodne situacije

Milicu trenutno gledamo u seriji koja se emituje na RTS1

  • 0
Milica Janevski, Kosti, serija Milica Janevski / Foto: RTS

Brojne uloge u pozorištu, a potom na filmu dovele su Milicu Janevski do uloge u seriji „Kosti" u kojoj na poseban način predstavlja žene i njihov svet u teškim okolnostima i izopačenom društvu u koje su smeštene.

Milica u seriji tumači lik Zorice Gajić, supruge jednog od dva glavna junaka - Koste Gajića.

Milica ne želi da otkriva šta će sve sve dešavati Zorici u seriji:

- Volela bih da gledaoci odgledaju seriju i da vide u kom pravcu se moj lik razvija. Meni je bilo važno, kao i celom autorskom timu - na primer kostimografkinji, koja je moj lik izdvojila jarkim bojama u tom crnilu - da predstavim jednu ženu od krvi i mesa, koja zbog svojih ambicija, iz strasti i zbog potrage za svojom ljubavlju ulazi u vrlo nezgodne situacije - kaže Milica.

Serija "Kosti" je drugi deo trilogije načete veoma snažnom dramskom serijom "Meso".

- Autorski tim iza kamere je isti kao i u seriji 'Meso", Saša Hajduković je reditelj, Kolja Pejaković je scenarista i glumac. To jeste priča o Banjaluci, ali zapravo može biti bilo koje mesto, bilo koja zemlja u

našem regionu. Kada se završi serija, u pripremi je nastavak, nova serija 'Koža' - istakla je Milica Janevski.

Milica Janevski, Kosti, serija Milica Janevski / Foto: RTS

Milica je rođena 1986. godine u Valjevu, a serija "Kosti" ju je na neki način vratila u Banjaluku, gde je, na međunarodnom festivalu "Zaplet" dobila nagradu za najbolju mladu glumicu, za ulogu Jovane u predstavi „Ovaj će biti drugačiji” beogradskog Ateljea 212.

- Banjaluka ima jako dobro pozorište, a festival godinama unazad donosi odlične predstave u taj grad. Kada ste negde tako dobrodošli, pritom još i nagrađeni - prirodno je da se stvori neka posebna veza. U Banjaluci žive jako dobri ljudi - skromni, pošteni i kulturni, koji veoma posvećeno rade svoj posao. Zato bih se uvek vraćala u Banjaluku, koja je pritom i izuzetno lep grad. Produkcija koja stoji iza serije "Kosti" je odlična, tako da Banjaluka polako postaje i jedan kulturni i filmski centar - kaže Milica.

Dramska serija sa elementima trilera „Kosti“ prikazuje se vikendom u 20 časova na Prvom kanalu RTS-a. Svaku od prve dve epizode serije gledalo je više od 1.300.000 ljudi, a kritičari i publika su se složili da se radi o odličnom ostvarenju koje će nas svakom epizodom sve dublje uvlačiti u svoju priču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA