≫ 

Britanska kraljevska porodica zahteva da Netflix ponovo potvrdi da je "Kruna" fikcija

Optužuju autore da serija ima "otvorenu republikansku agendu"

  • 0
Princeza Dajana, serija Kruna Ema Korin kao princeza Dajana / Foto: Facebook/The Crown

Netfliksova serija "Kruna", hronologija istorije britanske kraljevske porodice, popularna je koliko i kontroverzna. Ali sad, s uvođenjem lika pokojne princeze Dajane u novu četvrtu sezonu, britanski sekretar kulture, Oliver Dauden, traži da se "ponovo potvrdi da je serija više fiktivna, nego što je istorijski tačna", piše Decider.

Serija je često kritikovana zbog nepažnje oko istorijskih detalja. Ovo se dešava iz razloga što su pisci trudili da dramatizuju radnju, a da ujedno ostanu dosledni ranijim istinitim dešavanjima. Sad kad se Ema Korin pridružila ekipi kako bi predstavila princezu Dajanu, "skandalozni aspekt" serije će, izgleda, tek biti tema priča i nagađanja.

Emma Corrin Ema Korin kao princeza Dajana / Foto: Profimedia

Posebno je prikaz afere princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls doneo veliku količinu brige za prinčev javni imidž. Iz tog razloga, sekretar kulture Oliven Dauden je nedavno izjavio za "Dejli Mejl":

- Ovo je prelepo produciran fiktivni rad. Netflix bi od početka trebalo da bude vrlo jasan da je serija upravo to. Bez toga, plašim se da će generacije gledalaca, koje nisu živele u tim vremenima, pogrešno protumačiti da je fikcija – istina.

On je dodao da bi Netflix trebalo da doda upozorenje kako bi se izbegla šteta po zaostavštinu princa Čarlsa. Čak je i izvor blizak princu izričito optužio striming platformu da "ima otvorenu republikansku agendu":

Princ Čarls Princ Čarls i Kamila Parker Bouls / Foto: Tanjug/AP

- Sasvim je jasno da (scenarista Piter) Morgan koristi zabavu kako bi propagirao veoma otvorenu republikansku agendu, a ljudi to, jednostavno, ne primećuju. Toliko su uvučeni u seriju nakon samo nekoliko prvih epizoda, da ne vide koliko su izmanipulisani. Ovo je visoko sofisticirana propaganda.

Čak i Čarls Spenser, brat princeze Dajane, nije suviše zadovoljan Netfliksovim prikazom. Odbio je da se delovi četvrte sezone snime u porodičnoj kući Spensera u Nortamptonširu. Nedavno je izjavio i da "Amerikanci uglavnom misle da je Kruna zasnovana na činjenicama", i da više neće pružati podršku seriji sad kad je Dajana glavni akter.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA