≫ 

Sedam serija koje ne smete propustiti ovog decembra

Koju seriju gledate ovih dana? Koju biste preporučili?

  • 10
Serije u decembru Printskrin: YouTube/Netflix, HBO

Vreme za toplu šolju čaja (za punoletne kuvano vino), ćebe i dobru knjigu ili seriju konačno je stiglo. Tim pre što je napolju hladno, a i nema gde da se ode.

Neke od najboljih serija po pravilu stižu krajem godine, a ukoliko još niste odlučili šta ćete pratiti u decembru, možda na ovoj listi novih naslova i sezona neđete svoju zimsku TV zabavu.

"Klan" 

Ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope, uzdrmalo je do dna srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu njegovo mesto, karte se ponovo dele, svi žele svoje parče plena i spremni su na sve da bi ga osvojili... Na marginama tog sveta, Šok i Paša, provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi, tek počinju svoju karijeru koja će ih dovesti do neslućenih visina.

Zamišljena kao dubok i do sada neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova, ova savremena akciona drama furioznog ritma prati uzdizanje dva sitna kriminalca u svetu srpskog podzemlja.

Serija će se od 25. decembra emitovati na Superstar TV, a od 26. decembra i na RTS 1.

"Njegova mračna tkanja", 2. sezona (His Dark Materials)

Kada smo zadnji put videli Lajru, ona je sledila svoga oca kroz prozor u novi svet. Vil je takođe našao način da se skloni iz svog Oksforda u kome ga proganjaju ser Čarlsovi ljudi. U drugoj sezoni njihovi putevi će se ukrstiti i to u svetu koji nije nalik ni njenom, ni njegovom i ujediniti ih u potrazi za magičnim predmetom koji jedini može da im pruži zaštitu. Za to vreme, Li i Hester takođe tragaju za načinom kako da pomognu Lajri, rat između veštica i Magistrata počinje, a gospođa Koulter pomera sve granice da vrati svoju ćerku.

Druga sezona HBO i BBC serije, koja je u ovoj teškoj godini ipak uspela da vrati fantastiku na male ekrane, ima 10 epizoda od kojih je do sada objavljeno četiri.

"Bridžerton" (Bridgerton)

Zamislite "Tračaru" smeštenu u regentski period Engleske i dobićete opis nove serije koju potpisuju Šonda Rajms.

Osmoro braće i sestara Bridžerton deo su londonskog visokog društva čija pisana i nepisana pravila pokušavaju da ispoštuju. Serija, rađena po romanima Džulije Kvin, prati Dafne Bridžerton, bogatu i lepu devojku koja želi da nađe sebi dobru priliku, no ipak se i nada da će se udati iz ljubavi. Nevolje nastaju kada njen stariji brat počne da odbija bračne ponude za Dafne, a časopis o skandalima visokog društva to shvati kao povod da o devojci počne da širi glasine.

Istovremeno, Dafne privlači pažnju zakletog neženje, buntovnog grofa Hejstngsa.

Serija na Netfliks stiže 25. decembra.

"Industrija" (Industry)

Grupa mladih ljudi takmiči se za stalno radno mesto u Pierpoint & Co, prestižnoj investicionoj banci u Londonu. Radnja se dešava 2008. godine, nakon velike ekonomske krize, a prvu epizodu režirala je Lena Danam.

Serija u produkciji HBO i BBC počela je da se emituje 9. novembra i odmah zaslužila pohvale. Ono od čega je publika najviše zazirala - ekonomski termini, silni brojevi i krivulje koje ne može da shvati onaj ko nije u struci - prevaziđeno je time što se oni ne objašnjavaju, već se prikazuju teške posledice koje igranje sa njima može da prouzrokuje.

"Selena" (Selena: The Series)

Nova Netfliksova serija premijeru će imati 4. decembra. Radnja prati Selenu Kvintanilju, američko-meksičku pop pevačicu koja je bila Dženifer Loper pre Dženifer Lopez i jedna od najpoznatijih i najvoljenijih Latinosa u šoubiznisu krajem 20. veka.

"Selena: Serija" prati neverovani uspeh i brzinu kojom je mlada pevačica uspela da zavlada srcima publike i obogati i američku muziku novim, lokalnim zvukom.

Da nije ubijena nekoliko dana pre svog 24. rođendana, velike su šanse da bi i dan-danas imala zavidnu karijeru.

"Uporište" (The Stand)

Svet je u ruševinama zbog kuge koju je stvorio čovek (sve sličnosti sa sadašnjim trenutkom su slučajne)Među preživelima se odvija bitka biblijskih proporcija. Oni su podeljeni u grupe, od kojih dominiraju dve - jednu vodi ostarela proročica koju igra Vupi Goldberg, dok je na drugoj strani svu moć u svojim rukama drži jedan tiranin - Aleksandar Skarsgard.

Serija će se sastojati od 9 epizoda, a uloge tumače i Džejms Marsden, Jovan Adepo, Amber Herd, Bred Vilijam Henk, Ketrin Meknamara i drugi.

Premijera je zakazana za 17. decembar na striming servisu CBS All Access.

"Prostranstvo", 5. sezona (The Expanse)

"Prostranstvo" je jedna od najuspelijih naučnofantastičnih adaptacija na televiziji, hvaljena baš zbog toga što je bogati svet romana uspela da priredi za male ekrane.

Radnja se odvija 200 godina u budućnosti širom Solarnog sistema, kolonizovanog od strane ljudske vrste. Tenzije među kolonijama i matičnom planetom rastu i prete da eskaliraju ratnim sukobom.

Peta sezona stiže 16. decembra na Amazon Prajmu, a nakon vesti da će naredna, šesta, biti i poslednja, fanovi "Prostranstva" su na iglama - još je mnogo toga ostalo nedorečeno i neispričano u romanima, te se pitanje kako će serija uspešno sve privesti kraju glavno u fandomu.

Koju seriju gledate ovih dana?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    1. decembar 2020 | 19:18

    Slom na HBO

  • Зоки

    1. decembar 2020 | 18:08

    Teheran - ODLIČNA

  • Đorđe

    2. decembar 2020 | 08:57

    Gledao na hbo gomilu serija i legendarnu porodicu soprano, dok mi nisu volšebno isključili sva tri hbo kanala, čekam da mi istekne ugovor sa sbb pa ću da im se zahvalim na saradnji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA