≫ 

Džodi Foster i Benedikt Kamberbač ukrštaju koplja u novoj drami o ozloglašenom Gvantanamu

Istinita priča o prvom zatvoreniku koji je objavio memoare o svom zatočeništvu u Gvantanamu

  • 0
Dzodi Foster Printskrin: YT/Movieclips Trailers

Reditelj Kevin Mekdonald ("Poslednji kralj Škotske", "Jedan dan u septembru") preispituje američki pravni sistem u novoj drami "Mauritanac" (The Mauritanian) koja se bavi sudskim procesom jednog od zatvorenika u vojnoj bazi Gvantanamo

Muhamed Ould Slahi (koga igra Tahar Rahim) godinama čami u zatvoru, bez optužnice i suđenja. Poslednji nada mu je advokatica odbrane Nensi Holander (Džodi Foster) i njena pomoćnica Teri Dankan (Šajlin Vudli). Zajedno oni će se suočiti sa brojnim preprekama kako bi izvojevali ono što smatraju pravdom. Njihova kontroverzna odbrana, uz dokaze koje otkriva vojni tužilac pukovnik Stujart Kauč (Benedikt Kamberbač), otkriće na kraju šokantnu zaveru koja obuhvata mnogo više od ovog slučaja. 

Film bi u SAD premijeru trebalo da ima 19. februara 2021. godine, a baziran je na memoraima Muhameda Oulda Slahija "Dnevnik iz Gvanatama" koji je objavio 2015. godine i u kojem je opisao svoje zatvoreničke dane. Iza rešetaka zatvora, o kojem kolaju brojne priče o mučenju zatvorenika, Slahi je proveo punih 14 godina, pre nego što je pušten na slobodu. Protiv njega nikada nije podugnuta optužnica. Za to vreme, on je sam bio mučen, kako je opisao u svojim memoarima.

"Mauritanac" biće predložen za neke od velikih nagrada, uključujući i onu za najboljeg glumca.

Video: Holivudska glumica završila u filmovima za odrasle protiv svoje volje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA