≫ 

Preminuo Imortan Džo iz filma "Pobesneli Maks: Autoput besa"

Njegov predstavnik je izjavio da je glumac preminuo mirno u utorak ujutru

  • 1
Hju Kejs-Bajrn Hju Kejs-Bajrn kao Imortan Džo u filmu "Pobesneli Maks: Autoput besa" (2015) / Printskrin: YouTube/IGN

Hju Kejs-Bajrn, najpoznatiji po ulozi Imortana Džoa u filmu "Pobesneli Maks: Autoput besa" (2015), preminuo je u 73. godini, piše Deadline.

Njegov predstavnik je izjavio da je glumac preminuo mirno u utorak ujutru. Režiser Brajan Trenčard-Smit, koji je sarađivao sa Kejs-Bajrnom na filmu The Dragon Flies (1975), potvrdio je smrt u sredu na svom Fejsbuk profilu:

- Hju je bio darežljiv. Nudio je pomoć onima kojima je bila potrebna, prenoćište za beskućnog tinejdžera. Zalagao se za društvenu pravdu i očuvanje prirode mnogo pre nego što su te teme postale aktuelne. Život mu je bio prožet humanošću. Nedostajaće nam njegov primer i prijateljstvo. Zbogom, Hju.

Hju Kejs-Bajrn, Hugh Keays-Byrne Hju Kejs-Bajrn / Foto: Profimedia/AFP

Hju Kejs-Bajrn je rođen 1947. u Kašmiru, u Indiji, a glumačku karijeru je započeo u Australiji, gde se proslavio u TV seriji Bellbird (1967). U toku šezdesetih i sedamdesetih se pojavio u mnogim ostvarenjima, od kojih je najpoznatije The Dragon Flies. Ipak, širi auditorijum ga pamti prvenstveno po ulozi u "Pobesnelom Maksu" Džordža Milera iz 1979, a potom i najskorašnjijem iz 2015 – "Pobesneli Maks: Autoput besa", gde je tumačio glavnog negativca Imortana Džoa, koji je u poteri za Maksom (Tom Hardi) i Furiosom (Šarliz Teron).

Video: Nisam dobila ponudu za Žikinu Dinastiju: Miona Marković da li će zaigrati u kultnom filmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA