≫ 

"Srbi na KiM žive kao u logoru, zato je premijera filma 'Dara iz Jasenovca' održana u Gračanici"

Na pitanje da li planira u budućnosti da snimi film o stradanju Srba na Kosovu, Antonijević je rekao da to ima u planu

  • 3
Film Dara iz Jasenovca

Foto: Aleksandar Letić

Premijera filma "Dara iz Jasenovca", srpskog kandidata za Oskara i Zlatni globus, održana je u Gračanici jer je položaj Srba na Kosovu i Metohiji sličan onom u logorima, izjavio je reditelj filma Predrag Atonijević.

- Srbe sada na KiM stavljaju u logor i tako ih tretiraju, što nije lepa asocijacija, nego tužna. Međutim, život mora da ide dalje, izguraćemo sve te stvari, a upravo ''Dara iz Jasenovca'' daje nadu na kraju, jer je to film ne o tome kako su nas ubijali, nego kako smo preživeli i simboličan je razlog zašto smo krenuli sa Kosovom i Metohijom - rekao je za Kosovo onlajn Predrag Antonijević, koji se trenutno nalazi u Los Anđelesu.

Film Dara iz Jasenovca

Foto: Aleksandar Letić

Na pitanje da li planira u budućnosti da snimi film o stradanju Srba na Kosovu, Antonijević je rekao da to ima u planu.

- U toku proteklih godina radio sam velike i bolne teme, Prvi svetski rat, sada Drugi svetski rat, film "Spasitelj" koji se bavio ratom u bivšoj Jugoslaviji, i sada imam nameru da se dotaknem i Kosova. U toj sam fazi života, imam 60 godina, i želim da se bavim najbolnijim tačkama našoj istoriji, ako mi Bog bude dao i da snimim - kaže poznati reditelj.

On je dodao da će trka za prestižnim nagradama biti teška zbog jake konkurencije, ali da uvek ima šanse, kao i da američki ditributeri ne bi uzeli "Daru iz Jasenovca" da ne misle da je izuzetno snažan i da će ga američka publika razumeti i reagovati na njega.

Video: Potresan oproštaj Cece Bojković od Paskaljevića

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA