≫ 

Snima se britanski film o Beogradskom fantomu

Početak snimanja zakazan je za maj 2021. u Srbiji

  • 1
Aleks Petifer, Alex Pettyfer Aleks Petifer / Foto: Shutterstock

Britanski glumac Aleks Petifer će režirati i igrati u akcionom trileru "Beogradski fantom" (Phantom of Belgrade), u kom će se pojaviti i Oliver Masuči, zvezda serije "Dark", piše Deadline.

Originalni scenario Dejvida Matila zasnovan je na istinitoj priči. Kad je bivši jugoslovenski predsednik, Josip Broz Tito, bio u službenoj poseti Kubi 1979. godine, jedan Beograđanin je u znak protesta protiv vlade ukrao beli automobil marke "porše" i devet noći se vozio po gradu, nateravši policiju na ludu poteru za njim. Hiljade građana izlazile su na ulice glavnog grada podržavajući ovaj njegov gest, koji je tad shvaćen kao politički čin protiv vlade.

Događaji su prethodno prikazani u srpskom filmu iz 2009, u režiji Jovana B. Todorovića, a u kom igraju Milutin Milošević (Fantom), Radoslav Milenković, Marko Živić i drugi.

Još nije poznato ko će tumačiti glavnu žensku ulogu. Početak snimanja zakazan je za maj 2021. u Srbiji.

- Oliver je neverovatno talentovan, a sa Aleksovom vizijom sigurni smo da ćemo uspeti da oživimo ovu inspirišuću priču – kažu producenti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    4. decembar 2020 | 20:45

    Nikad se neće saznati prava istina. A Ameri će da izmisle po svom ukusu ono što im odgovara ne bi li proturili neku svoju slinu na temu nesposobnosti Jugoslovenske policije ili komunističkog režima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA