≫ 

Oni će započeti "Ples", najveći rat koji je Vesteros video: Odabrani glumci za seriju "Kuća zmaja"

Politika, ambicija i prljave igre koju Vera igra dovešće do istrebljenja

  • 1
Deneris "Igra prestola" / Foto: Printscreen/Youtube/Kristina R

HBO unajmio je još troje glumaca koji će nositi glavne uloge u predstojećoj seriji "Kuća zmaja". U pitanju su Olivija Kuk ("Ja, Erl i devojka koja umire"), Ema D'Arsi ("Hana") i Met Smit ("Doktor Hu", "Kruna").

Serija će biti prikvel "Igre prestola", tj. njena radnja odvijaće se oko 170 godina pre Deni, Džona, Tirona...

"Kuća zmaja" imaće pet ključnih likova - kralja Viserisa Targarjena (Padi Konsedajn), Alisent Hajtauer (Kuk), princezu Reniru Targarijen (D'Arsi), princa Dejmona Targarijena (Smit), kao i lorda Korlisa Velariona, poznatog i kao Morska zmija, koji je tokom Plesa zmajeva postao Kraljičina ruka.

"Kuća zmaja" obrađuje jedan od najzanimljivijih perioda istorije dinastije Targarijen. Kralj Viseris oženjen je Emom Erin sa kojom ima dvoje dece - sina i ćerku Reniru. Kada Ema i njihov sin umiru, kralj na nagovor svog Ruke, Ota Hajtauera, odlučuje da se ponovo oženi. Glavna pretedentkinja za novu kraljicu je Otoova ćerka Alisent.

Za to vreme i mlada Renira (koja poseduje izuzetne moći kada su zmajevi u pitanju), i Viserisov mlađi brat Dejmon smatraju sebe naslednicima Gvozdenog trona. Reniru zovu "radost kraljevstva" i njen otac želi da ga ona zameni na prestolu. Renira poseduje sve osobine koje jedan vladar treba da ima - ali, ona nije muško.

Sa druge strane Dejmon je hrabar i odličan ratnik, jahač zmaja, ali nespreman da ispoštuje ijedno pravilo. Kažu da kada se god Targarijen rodi, bogovi bace novčić...

Intrige, spletkaranja, politika, borba za vlast, planovi koji se vekovima kuju i nikada veći broj zmajeva na dve zaraćene strane dovešće do sukoba koji Vesteros pamti kao "Ples zmajeva".

Ko će pobediti? I da li u jednom ratu ikada ima pobednika? Ukoliko niste čitali Martinovu knjigu "Vatra i krv", saznaćete kada serija stigne na male ekrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    20. januar 2021 | 15:38

    "Renira poseduje sve osobine koje jedan vladar treba da ima - ali, ona nije muško." - ПА човек пише шта види, побркани полови у англосексонаца...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA