Dejvid Bouvi umalo nije glumio Nikolu Teslu: Reditelj Kristofer Nolan je priznao da ga je molio

- Trebalo mi je neko vreme da ga ubedim - prvi put je odbio ulogu - rekao je svojevremeni Kristofer Nolan, reditelj filma "The Prestige"

  • 1
Dejvid Bouvi kao Nikola Tesla Dejvid Bouvi kao Nikola Tesla u filmu "The Prestige" Printskrin: Youtube/Cinematheia

Na današnji dan, 8. januara 1947. godine, rodio se jedan od najpopularnijih svetskih muzičara Dejvid Bouvi (1947-2016). Tokom života napravio je impresivnu muzičku karijeru koja je obogaćena vanvremenskih hitovima koji se i dan danas rado slušaju, poput "Space Oddity", "Let's Dance", "Absolute Beginners", "Starman", "China Girl", "Heroes", "Life On Mars?" i mnogi drugi.

Bouvi je 1996. godine primljen u Rokenrol kuću slavnih, a časopis "Rolling Stone" ga je uvrstio u svoju listu "100 najvećih muzičkih zvezda svih vremena".

Dejvid je pored uspešne muzičke imao i zapaženu filmsku karijeru. Ono što sigurno i znate jeste da je glumio Nikolu Teslu u filmu "The Prestige" iz 2006. godine.

Reditelj ovog ostvarenja Kristofer Nolan je pre nekoliko godina za Entertaiment Weekly otkrio da je Bouvija molio da igra slavnog naučnika, jer je prvobitno muzičar odbio ulogu.

- Kada smo radili kasting za "The Prestige", jako smo zapeli na liku Nikole Tesle. Tesla je bio ova svetovna figura, ispred svog vremena, i u jednom trenutku mi je palo na pamet da je on originalni "Čovek koji je pao na zemlju" ("Man Who Fell to Earth", film iz 1976. godine u kojem je igrao Dejvid Bouvi,prim.aut) - rekao je Nolan i nastavio:

- Kao neko ko je bio najveći Boviejev fan na svetu, jednom kad sam uspostavio tu vezu, izgledao je kao jedini glumac sposoban da igra ulogu (Nikole Tesle). Imao je taj potrebni status ikone i bio je figura toliko misteriozna koliko je Tesla trebalo da bude. Trebalo mi je neko vreme da ga ubedim - prvi put je odbio ulogu. To je bio jedini put da mogu da se setim da sam pokušao ponovo sa glumcem koji me je odbio. Podneo sam molbu da mu objasnim zašto je on pravi glumac za tu ulogu... Rekao bih da sam ga molio - naveo je Nolan.

Bowie Tesla

make celebrity GIFs like this at MakeaGif

Na kraju, Dejvid Bouvi je ipak pristao da glumi Teslu, a Kristofer Nolan je imao samo reči hvale za njega.

- Iskustvo da ga imam na setu je bilo divno. U početku zastrašujuće. Imao je nivo harizme iznad onoga što vi obično doživljavate...  Nikada nisam video da ekipa tako reaguje na bilo koju filmsku zvezdu, ma koliko velika bila. Ali bio je vrlo ljubazan i razumeo je efekat koji je imao na ljude.  Svi imaju lepe uspomene kako su proveli vreme s njim ili razgovarali s njim na kratko. Radio sam samo kratko sa njim - četiri ili pet dana - ali uspeo sam da se prišunjam nekoliko trenutaka i popričao s njim, što su moja dragocena sećanja - rekao je Nolan.

Podsetimo se kako je Dejvid Bouvi glumio Nikolu Teslu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    8. januar 2021 | 18:39

    Dejvid Bouvi ima razlicite boje ociju,po tome mi je tog vremena bio karakteristican

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA