≫ 

Entoni Hopkins: Mislio sam da je "Kad jaganjci utihnu" priča za decu

Glumac je dobio Oskara za izvanredni prikaz serijskog ubice doktora Hanibala Lektera u ostvarenju koje je premijerno prikazano pre 30 godina

  • 0
Kad jaganjci utihnu, Silence of the Lambs Entoni Hopkins kao Hanibal Lekter / Printskrin: YouTube/Movieclips Classic Trailers

Entoni Hopkins (83) izjavio je da je, pre nego što je pročitao scenario, mislio da je "Kad jaganjci utihnu" priča za decu.

Glumac je dobio Oskara za izvanredni prikaz serijskog ubice doktora Hanibala Lektera u ostvarenju koje je premijerno prikazano pre 30 godina.

U Variety video serijalu "Glumci o glumcima", Hopkins se ponovo sastao sa koleginicom Džodi Foster (58), koja je, takođe, dobila Oskara za svoje tumačenje Klaris Starling, FBI agentkinje koja, uz pomoć Lektera, traga za drugim serijskim ubicom.

Klaris Starling, Kad jaganjci utihnu Džodi Foster kao Klaris Starling / Printskrin: YouTube/Movieclips Classic Trailers

- Bio sam u Londonu 1989. godine, radeći predstavu "M. Baterflaj" – u prisećanju je Hopkins rekao Fosterovoj i dodao:

- Menadžer mi je poslao scenario. Pitao me je: "Zašto ovo ne pročitaš? Zove se Kad jaganjci utihnu".

"Je l’ to priča za decu?", upitao sam ga. Bilo je toplo letnje popodne, scenario je pristigao, pa sam počeo da ga čitam.

Nakon 10 stranica, pozvao sam menadžera. "Je l’ ovo legitimna ponuda? Želim da znam. Ovo je najbolja uloga koju sam ikad pročitao."

Završio sam i ostatak scenarija, a Džonatan (Dem, režiser) došao mi je u posetu u subotu popodne, pa smo večerali.

"Je l' ovo prava ponuda?" Rekao je: "Da". Ja sam rekao: "OK".

Kad jaganjci utihnu, Silence of the Lambs Poster za film "Kad jaganjci utihnu" (1991) / Foto: Promo

Bilo je divno sarađivati s njim. Nisam verovao koliko imam sreće, a plašio sam se da s tobom razgovaram - rekavši Fosterovoj.

- Mislio sam: "Upravo je dobila Oskara". (Za film "Optužena")

Džodi je dodala da sa Entonijem nije imala prilike bolje da se upozna pre konkretne probe. Samo su mahali jedno drugom iz daljine.

- Kad si se pretvorio u Hanibala Lektera, preko sobe mi se ledila krv u žilama. Kao da smo se plašili da razgovaramo jedno s drugim nakon toga – prisetila se Džodi Foster i dodala:

- Vrlo sablasan filmski set. Svi zatvorenici, mračni i melanholični, pa onda dolazimo do Lekterove ćelije, koja je veoma osvetljena, pomalo fluorescentna i dvodimenzionalna...

Pogledajte ceo video:

Video: Novi video Entonija Hopkinsa će vam ulepšati dan: Slavni glumac pravio urnebesne grimase

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA