≫ 

Mira Furlan nikada nije gledala filmove u kojima je igrala i imala je objašnjenje za to

"Glamuru i slavi nikada nisam poverovala, i na tome sam zahvalna"

  • 3
Mira Furlan Mira Furlan / Foto: Profimedia/AFP

Glumica Mira Furlan se proslavila ulogama u jugoslovenskim filmovima "Pismo – glava", "U raljama života", "Lepota poroka", "Braća po materi"... Zbog svog talenta bila je dobitnica raznih nagrada i priznanja, ali, kako je jednom prilikom istakla, "glamuru i slavi nikada nije poverovala".

- Stajala sam na pozornici pulske arene sa Zlatnom arenom u ruci. Oko mene su stajali i ostali dobitnici. Počela da pada kišica i ja sam pogledala u nebo. Bilo je tamnoplavo, tu i tamo neka zvezdica. Kiša je bila topla. Načas sam zatvorila oči uživajući u fizičkoj senzaciji toplih nežnih kapljica na koži. Kad sam ih, čas nakon toga - tako mi se barem činilo - otvorila, oko mene nije bilo baš nikoga. Sama sam stajala na sceni, ostali su pobegli, i sa scene i iz gledališta i, kako se činilo, zaboravili na mene - svojevremeno je Mira pričala za Elle i dodala:

- Neko mi je pružio ruku i ja sam sišla sa scene, sad već sasvim mokra. Trenutak nakon toga, pokisla i sa Arenom u ruci, stajala sam u nekom grmu, ispod drveta, i razmišljala o takozvanoj slavi: eto me s najvećom filmskom nagradom, stojim tu u nekom grmu, mokra i sama, a da niko nije ni primetio.

- Glamuru i slavi nikada nisam poverovala, i na tome sam zahvalna. Opasno je poverovati u sve to. Ja i vanjska percepcija mene dve su sasvim različite stvari. Dubrovnik je bio divan, tamo je bilo čarobnih trenutaka. Bila je to predivna mladost - izjavila je Furlan.

Ona je priznala i da nikada nije gledala filmove u kojima je igrala.

- Ne znam, ne mogu to. Svaki put me zgrozi vlastita vanjska slika. Valjda zato što glumimo "iznutra", imajući poverenja u oko osobe zvane režiser - da nas usmerava, da nas menja i upućuje. "Vanjska slika" me zbunjuje, strana mi je, nisam u stanju da se s njom suočim. A možda mi je i zapravo neinteresantna. Veliki sam pristalica stava da je važan proces, a ne rezultat. Za mene je uvek, bez izuzetka, proces bio važniji od rezultata.

Video: Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. januar 2021 | 17:21

    Ja i moj kum ŽORŽO najvise volimo Miru mi postujemo njen lik i delo ,ona to zaista zasluzuje i kao covek i glumica

  • Jeca

    22. januar 2021 | 22:35

    Divna glumica i žena, kakva šteta.

  • Vlada

    23. januar 2021 | 07:39

    Veliki covek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA