Za svet, ona je Danijel Ruso: Mira Furlan igrala je u jednoj od najgledanijih američkih serija

Kako je sama govorila, obožavala je taj lik

  • 3
Danijel Ruso, Lost, Mira Furlan Mira Furlan u seriji "Lost" / Printskrin: YT/Escenas sub español #BringBackSense8

Svi domaći i vodeći svetski mediji preneli su juče vest o smrti Mire Furlan, voljene jugoslovenske glumice. Mira je uspela ono što su mnoge njene koleginice sa ovih prostora pokušavale - da ostvari karijeru u SAD-u i dobije važnu ulogu u jednoj od najgledanijih američkih serija.

Dok je mi pamtimo po ulogama u filmovima "U raljama života", "Lepota poroka", "Otac na službenom putu", za svet ona je Danijel Ruso, naučnica iz serije "Izgubljeni" (Lost).

Uloga Francuskinje koja je 16 godina provela na misterioznom ostrvu i izgubila razum donela joj je internaciolnu slavu.

"Lost" prati grupu preživelih putnika aviona Okeank 815 koji su posle nesreće ostali zarobljeni na izolovanom ostrvu u kojem vreme i prostor teku na natprirodni način. Seriju je nedeljno gledalo preko 60 miliona ljudi samo u Americi, osvojila je brojne televizijske nagrade, pozitivne kritike stručnjaka, ali i pažnju višemilionske publike.

Miri Furlan uloga Danijel Ruso donela je potpuno drugačiji status u Americi. Na ComicConu 2005. godine Furlan nije krila da je iznenađena ljudima među kojima se našla.

- Znate, ja potičem iz nezavisnog filmskog sveta i pozorišta. Ovo je sve za mene novo. Čak sam na ovim konvencijama stekla prijatelje. Upoznala sam ženu koja je veliki fan mog lika u seriji "Izgubljeni". Videla sam je nekoliko puta, pričale smo, na kraju smo postale prijateljice, i sad je moj asistent - rekla je Mira.

Uspeh serije koja je trajala šest sezona pratili su tračevi da neki glumci nisu više želeli da budu u njoj i da im se smučilo razvlačenje priče. Jedan od njih je bio da je Furlan tražila od scenarista da ubiju njen lik jer više nije mogla da podnese monotoniju na Havajima na kojima se serija snimala.

- Ne znam odakle ta priča. Obožavala sam taj lik. Odluka da se njena priča završi kako se završila je ideja kreatora serije, ja sam bila spremna da ostanem koliko god da je potrebno - rekla je Furlan.

Mira Furlan preminula je u 65. godini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA