≫ 

Prvi poljubac joj je bio na filmu, glumu zamenila psihoanalizom, ovu tragediju nikad nije prebolela

"I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htela da pokažem da ja to sve znam"

  • 9
Rialda Kadrić Printskrin: TV Prva

Rialda Kadrić, najpoznatija kao Marija iz "Žikine dinastije", preminula je u 57. godini, preneli su mediji.

Glumica koja nam je u popularnoj komediji ukrala srca, nažalost već dugo nije bila pred kamerama. Kao i mnoge druge, ove prostore napustila je tokom burnog raspada bivše zemlje, otkrila je svojevremeno zašto se nikad više iz Londona nije vratila u Beograd.

Rialda Kadrić Rialda Kadrić / Foto: Facebook/Rialda-kadric-Marija-iz-ludih-godina

Rialda je svojevremeno podelila s javnošću potresnu ispovest da je tokom rata koji je početkom devedesetih zadesio Jugoslaviju, iznenada preminula njena majka.

- Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život - rekla je Rialda, koja ni nakon svih ovih godina nije prebolela majčinu smrt.

Rialda je ispričala da je lik Marije po prvi put igrala kada je imala samo 13 godina, i navela da je prvi poljubac u životu imala upravo u ovom legendarnom filmskom ostvarenju.

- Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htela da pokažem da ja to sve znam. Ne savetujem, probajte bez filmskih kamera - rekla je kroz smeh Rialda i dodala:

- To što sam ja možda izgledala zrelije, ili što neko dete i danas može da deluje zrelije, ili intelektualno, ne znači da emotivno to može da isprati - navela je ona.

Rialda je popularnost stekla sa samo 13 godina, glumeći u serijalu „Lude godine“. Mariju Todorović, kasnije Pavlović je igrala ukupno osam puta. Odigrala je još nekoliko manjih uloga, a od početka 90-ih godina ne bavi se glumom.

U Velikoj Britaniji je prvo radila kao novinarka i reporterka, a potom se specijalizovala za psihoanalizu. Tim poslom se bavi od polovine 2000-ih godina.

Na pitanje novinara zašto je prekinula perspektivnu glumačku karijeru, Rialda je odgovorila da je to bio mladalački eksperiment i da je posao psihoterapeuta nešto u čemu zaista uživa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. januar 2021 | 16:46

    Marija je lik koji ce zauvek ostati u secanju naroda,toliko je bila popularna i voljena od naroda mogla je da bira sta ce da glumi i radi,ona je izabrala nesto slicno njenom senzibilitetu psihoanalizu ,iz tog ugla gledanja psihoanalize bila je vanserijski glumac,trebala je da uzme to ime iz filma kao zvanicno jer narod je i tako prepoznaje i uvek ce ostati Marija u nasim srcima

  • Ooo

    26. januar 2021 | 16:46

    Bas mi zao,lijepa serija,lijepa vremena....R.I.P.

  • JA

    26. januar 2021 | 17:25

    Nikada vise nista kao Zikina dinastija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA