≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se Boba povodom smrti Marije: "U šoku sam i evo ni sam ne verujem"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svoju tugu je podelila i Lidija Vukićević

  • 22
Rialda Kadrić Marija i Boba / Printkskrin: YT/dami1622

Nakon smrti Rialde Kadrić, oglasio se Vladimir Petrović, poznatiji kao Boba po ulozi iz "Žikine dinastije". Veoma potresen kratko je rekao: "Ne znam šta bih vam rekao. U šoku sam i evo ni sam ne verujem".

Glumica, koja je najpoznatija kao Marija iz "Žikine dinastije", premimnula je u Atini u 57. godini života.

Boba i Marija bili su jedan od najomiljenijih parova u bivšoj Jugoslaviji, neizmerno popularni i voljeni. Boba je za 24sedam kratko prokomentarisao Rialdinu smrt.

Takođe se povodom smrti glumice oglasila i Lidija Vukićević koja je svoju tugu podelina na društvenoj mreži.

Ona je ispod Rialdine slike postavila slomljeno srce.

Rialda Kadrić je rođena 1963. godine u Beogradu. Do šeste godine je sa roditeljima živela u Ulici proleterskih brigada, preko puta Muzeja Nikole Tesle. Potom su se preselili u Ulicu Narodnog fronta, gde je živela sa roditeljima i bakom do odlaska u London.

Rialda je karijeru započela u televizijskom filmu "U banji jednog leta" 1977. godine, sporednom ulogom Cane Janković. Međutim, sreća joj se iste godine osmehnula, pa je dobila ulogu u ostvarenju "Lude godine", prvom delu jedne od najpoznatijih, danas kultnih, domaćih franšiza, "Žikina dinastija", igrajući Mariju Todorović, a potom Pavlović, Bobinu lepšu polovinu.

"Lude godine" su bile toliko popularne da je nastao sijaset nastavaka: "Došlo doba da se ljubav proba" (1980), "Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi" (1981), "Kakav deda takav unuk" (1983), "Idi mi, dođi mi" (1983), "Šta se zgodi kad se ljubav rodi" (1984), "Žikina dinastija" (1985) i "Druga Žikina dinastija" (1986). Rialda se pojavljivala u svim ovim ostvarenjima.

Njene druge uloge uključuju one u filmovima "Kućna terapija", "Dvoboj za Južnu prugu", "Moljac", "Ćao, inspektore", "Šest dana juna", "Lepotica iz Amhersta", "Suncokreti“ i "Čudna noć", koja joj je bila i poslednja uloga – 1990. godine.

Video: Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. januar 2021 | 18:13

    Bobooo ,ljubi ga majka,isto ko Marija ,obelezili jedno srecno vreme kad je zaista bilo se lepo zaljubiti,boriti se za ljubav,gde je omladina isla na radne akcije koje nisu bile samo radne nego akcije gde se drugarstvo i ljubav sirolo izmedju omladine,Zikinu dinastiju mogu fledati 100puta a da mi ne dosadi

  • Hirurg

    26. januar 2021 | 18:48

    Silni poznsti i vredni ljudi poumirali....Mira....Railda.... Tuga Obeležili su epohu blagostanja SFRJ

  • Pavicevic

    26. januar 2021 | 18:32

    Pocivaj u miru Rialda!!! 😔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA