Oskarovka Kloris Ličman preminula u 94. godini

Njena televizijska karijera će se nastaviti sve do 2010-ih godina, u toku koje je osvojila 8 Emija, sa neverovatne 22 nominacije, što je rekord koji deli sa glumicom Džulijom Luis-Drajfus

  • 0
Kloris Ličman, Cloris Leachman Kloris Ličman / Foto: Profimedia/AFP

Legenda Holivuda, Kloris Ličman, dobitnica Oskara i Emija, preminula je u 94. godini. Portal The Wrap je potvrdio da je glumica umrla od starosti u Kaliforniji.

U karijeri koja se protezala sedam decenija, Kloris se proslavila ulogom u sitkomu The Mary Tyler Moore Show, u ulozi Filis Lindstrom koja joj je donela 2 Emija, kao i jedinstvenu spin-off seriju Phyllis. Njena televizijska karijera će se nastaviti sve do 2010-ih godina, u toku koje je osvojila 8 Emija, sa neverovatne 22 nominacije, što je rekord koji deli sa glumicom Džulijom Luis-Drajfus. Kloris je poslednju nominaciju stekla 2011. za seriju Raising Hope, u kojoj je igrala u čak 83 epizode.

Godine 1971. zaigrala je u, danas kultnom ostvarenju Pitera Bogdanoviča, The Last Picture Show, a rola joj je donela Oskara za sporednu žensku ulogu. Ličman je uspešno sarađivala i sa Melom Bruksom, pojavivši se u ostvarenjima Young Frankenstein i History of the World, Part 1.

Dominirala je u svakoj sceni u kojoj bi se pojavla, a to uključuje one iz ostvarenja Butch Kassidy and the Sundance Kid, High Anxiety, Troll in Central Park, Iron Giant, Bad Santa, Sky High, Beerfest i Croods.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA