≫ 

David je briljirao u kvizu "Potera": Osvojio je pola miliona i otkrio nam otkud mu toliko znanje

Student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu u finalnoj igri prošao je tragača Milorada Milinkovića i zajedno sa Dušanom Nikolićem uzeo 540.000 dinara

  • 12
David Pantović, Potera

David Pantović / Printskrin: RTS

David Pantović iz Crne Gore, koji ima samo 21 godinu, u poslednjoj epizodi kviza "Potera" osvojio je pola miliona dinara.

Student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu u finalnoj igri prošao je tragača Milorada Milinkovića i zajedno sa Dušanom Nikolićem uzeo 540.000 dinara.

David Pantović, Potera

David Pantović / Printskrin: RTS

Na pitanje otkud mu toliko znanje, David kratko izgovara - iz knjiga.

- Oduvek sam voleo da učim i čitam. Moji su mi često kupovali enciklopedije i druge knjige iz kojih sam saznao svašta. Danas uglavnom čitam stručnu literaturu zbog fakulteta, ali i klasična dela, pre svega volim rusku književnost - kaže David za Telegraf.rs i dodaje da mu je omiljeni žanr naučna fantastika.

Njegovu pobedu u "Poteri" još većom čini činjenica da je ovaj mladić prvi put učestvovao u TV kvizu.

- Dok pandemija nije počela, barem jednom nedeljno išao sam na pab kvizove koji su se održavali u Beogradu i tu sam stekao određeno iskustvo. Ipak, ovo je bilo prvo učešće u jednom velikom televizijskom kvizu. Novac koji sam zaradio staviću na štednju.

Kako se nastava na ETF-u protekle godine odvijala onlajn, David se vratio u rodnu Podgoricu, gde je i sada. Ipak, planira da nastavi "karijeru kvizaša".

- Teško da ću nadmašiti uspeh iz "Potere". Potrefila su mi se i pitanja. Planiram da se u jednom trenu prijavim za "Slagalicu", ipak je to najgledaniji i najprestižniji kviz na ovim prostorima - dodaje on za Telegraf.rs.

David Pantović, Potera

David Pantović / Printskrin: RTS

Pored znanja, David je u epizodi demonstrirao brzo slaganje Rubikove kocke.

- Pre šest godina sam naučio da slažem kocku. Od tada samo vežbam, a nakon nekog vremena sam saznao da postoje i takmičenja i tako sam ušao u sve to. Cilj mi je bio da to popularizujem u Crnoj Gori i organizovao sam i tri takmičenja. Većinu rekorda su mi oborili, ali i dalje držim rekord za kocku koju sam slagao sinoć u emisiji - 2x2 singl, i to za 2,54 sekunde. Kocka se ne slaže samo jednom, već iz pet puta. Najlošije i najbolje vreme se brišu, a od središnja tri se uzima prosek. Na osnovu tog proseka najbolji pobeđuje. Za obično kocku mi treba desetak sekundi.

David Pantović, Potera

David Pantović brzo slaže Rubikovu kocku / Printskrin: RTS

Znate li odgovore na ova pitanja?

 

U "Poteri" je i ovaj put bilo mnogo pitanja iz književnosti,muzike i filma. Da li biste vi znali da odgovorite na njih? Javite nam u komentarima.

1. Ko doživi kraj roman? Mladi Verter, gospođa Bovari ili Oliver Tvist?

2. Koji glumac iz filma "Mračni vitez" je i glavni glumac u fulmu "Priča o vitezu"? Kristijan Bejl, Hit Ležder ili Majkl Kejn?

3. Ko uz Lazara Ristovskog igra glavnu ulogu u filmu "Vizantijsko plavo"? Katarina Žutić, Katarina Gojković ili Katarina Radivojević?

4. U kom imaginarnom gradu se dešava radnja romana "Sto godina samoće"? Makondo, Rodonda ili Samarkand?

5. Statua Joakima Vujića se od 1985. godine dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju koje umetnosti? Filma, pozorišta ili književnosti?

6. Kako se zove sova Harija Potera?

Video: Impresivan rezultat: Postavljen novi rekord u Slagalici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA