≫ 

Vanja Nenadić, zvezda serije "Tajne vinove loze": Ne bih mogla da uradim ono što je Anja uradila

"...i tek će uraditi u narednim epizodama..."

  • 4
Vanja Nenadić Vanja Nenadić / Foto: Dušan Veselinović

Mladu glumicu Vanju Nenadić trenutno gledamo kao Anju, ćerku Vuka Tomovića (Vojin Ćetković) u TV seriji "Tajne vinove loze". Ambiciozna, Anja se sa studija iz Pariza vraća u Srbiju kako bi nastavila porodični posao i tradiciju proizvodnje vina.

Rodom iz Sombora, Vanja za Telegraf ističe kako joj je zbog snimanja bilo zadovoljstvo putovati po Vojvodini, raditi sa ekipom serije, i pripemati se za ulogu za koju, kroz osmeh kaže, nije morala da menja akcenat. Otkrila nam je i šta je sve saznala o vinu i kad je najbolji trenutak za čašu opuštanja..

- Vino predstavlja čitavu filozofiju. Ono se na poseban način degustira, pije; svako vino ima određenu notu, jede se uz posebnu hranu što generalno znamo, ali lično nisam znala uz koju tačno. Čak sam bila kupila i knjigu "Vino za početnike". Verujem da će mi ulazak u te vode otvoriti i nova interesovanja na tu temu - razgovor započinje Vanja i dodaje:

Vanja Nenadić Kao Anja u TV seriji "Tajne vinove loze" / Printskrin: YouTube/RTS Prikazuje

- Volim slatko belo vino - malvaziju, muskatno. Popijem čašu kad ne nameravam da nastavljam noć. Obično je to pred spavanje uz film. Nekoliko njih mi je reklo da "Tajne vinove loze" voli da gleda uz čašu vina. To im je sada gušt.

U seriji, njena junakinja Anja se trudi da nastavi očevim stopama, polako shvatajući da ne ide sve uvek onako kako je zamislila.

- Anja gaji strast, ambiciju i ljubav prema vinu. Zato se i vratila u Srbiju nakon studija iz Pariza. Lično, ne znam da li bih isto uradila jer mislim da bi to zavisilo od biznisa u kom se nalazi moja porodica. Nikad ne bih mogla da radim nešto gde se ne pronalazim i gde ne postoji strast. Finansijska strana mi uopšte nije bitna, već samo da radim ono što volim. Glumu ne upisuje onaj koji je ne voli. Imam veliku sreću da se bavim onim što obožavam i uvek bih išla tim putem - ističe Vanja koja napominje da je, između ostalog, sa Anjom slična po akcentu.

Vanja Nenadić Foto: Dušan Veselinović

- U seriji ne govorim subotičkim, već vojvođanskim akcentom. To mi je veoma odgovaralo jer prvi put nisam morala da razmišljam o tome da li govorim ispravno. Moj privatni govor je vrlo vojvođanski i čim progovorim svi odmah primete. Ljilja Mrkić-Popović, koja je na seriji bila zadužena za scenski govor, rekla mi je: Vanjice, ti samo ono tvoje.

- Delim s Anjom određene osobine, ali nikad ne bih bila spremna da uradim ono što je ona uradila, i tek će uraditi u narednim epizodama. Ali, svaki junak poseduje određene sličnosti s glumcem koji ga tumači. Čak i kad je potpuno negativan lik. Svi imamo obe strane - smatra Vanja.

"Tajne vinove loze" je prvenstveno snimana u studiju u Beogradu, ali i u okolini prestonice i na lokacijama po Vojvodini. Napravljeno je 36 epizoda od aktivnog šestomesečnog snimanja koje je pandemija korona virusa često zaustavljala.

- Sloboda Mićalović i ja smo "smešljive" prirode, tako da nam se dešavalo da usred kadra više puta prasnemo u smeh. Iz tog razloga smo jednu scenu ponavljali 7-8 puta. Na snimanju su se neprestano zbijale šale i vladala je dobra atmosfera - kaže Vanja koja dodaje da je osećaj biti ćerka Vojina Ćetkovića bio divan.

- Sa Vojinom i Slobodom nisam ranije sarađivala, pa mi je mnogo drago što su mi sad bili partneri. Ovo nije nikakva fraza, ali je snimanje plenilo divnim ljudima od kojih sam pokupila savete za dalju glumačku karijeru. Nesebično su ih davali. U projekat su bili uključeni normalni i pristojni ljudi, a to je najbitnije. I sa Anitom, Milicom, Darom… sa celom ekipom je bilo divno sarađivati. Bane i Marko su mi prijatelji i kolege iz Sombora. Sa njima, takođe, imam veliki broj scena, što je bila olakšavajuća okolnost.

Serija se trenutno nalazi blizu polovine emitovanja, a evo šta Vanja sme da kaže o narednim epizodama:

Vanja Nenadić Printskrin: RTS

- Mislim da je gledaoce prvih 10 epizoda tek uvodilo u priču, upoznavalo sa junacima i situacijama. Sad tek kreće odmotavanje klupka u odnosu na svakog lika, i da se otkrivaju razne tajne, pa mogu reći da će biti vrlo zanimljivo. Ne mogu ništa više da otkrivam.

- Što se tiče druge sezone, verujem da je izvesna. Gledaoci su veoma lepo prihvatili seriju, pa bi bila greška da se ne snimi i nastavak. Verujem da se određene stvari već dešavaju po tom pitanju - kaže Vanja koja je pre mesec dana postala stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Publika je može videti u predstavama "Sumrak bogova", "Ružni, prljavi, zli", "Ko se boji Virdžinije Vulf?" i "Kad su cvetale tikve". Ali, tu nije kraj...

Za Beogradsko dramsko pozorište, Vanja Nenadić trenutno priprema i predstave "BAAL" po tekstu Bertolta Brehta, a u režiji Dijega de Bree (premijera 27. februara), "Tiho teče Misisipi" po tekstu Vladimira Tabaševića, a u režiji Ivice Buljana (premijera 20. mart), kao i "Divlje meso" Gorana Stefanovskog, a u režiji Jagoša Markovića (premijera 24. april).

Video: Premijera filma Jedini izlaz sa Anđelkom Prpić 10. februara

(Dušan Veselinović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA