Ljubav ne zna za godine, kontinente i granice: Serija "Kaljave gume" spojiće Srbiju i dijasporu

"Ono što je meni bilo zanimljivo za ovu ulogu je to da sam promenila stav prema tome kako se posmatraju svekrve i snaje", ističe glumica

  • 0
Jelena Stupljanin Jelena Stupljanin u TV seriji "Kaljave gume" / Foto: Promo

Od subote, 13. februara, svakog vikenda na Prvom programu RTS-a gledaoci će imati prilike da prate romantičnu komediju "Kaljave gume". Radnja je smeštena na dva kontinenta i govori o šezdesetogodišnjoj Beograđanki, koja nakon smrti supruga odlazi kod sina u Kaliforniju. Uskoro, uz pomoć komšinice Pati, na internetu upoznaje svog vršnjaka Roberta, koji živi duboko u močvarama Luizijane. Ali ljubav ne zna za granice.

Glavnu junakinju Vesnu, tumači Gorica Popović, a Roberta američki glumac Kris Malki. Uz njih igraju i Miodrag Krstović, Bojan Žirović, Jovana Gavrilović, Goran Sultanović, Tanja Bošković, Olga Odanović, Branka Šelić... Jelena Stupljanin tumači ulogu Vesnine snaje.

- Ono što je meni bilo zanimljivo za ovu ulogu je to da sam promenila stav prema tome kako se posmatraju svekrve i snaje, a to je zbog odnosa koji je moj lik imao sa likom Gorice Popović. U seriji igram njenu snaju koja je u veoma dobrom odnosu sa njom i čak se zbog pojedinih pogrešnih stavova njenog sina stavi na stranu svekrve. To je, u stvari, jedna prava ženska pobeda i baš mi je bila čast i zadovoljstvo što sam deo ove serije koja je na strani žena, na jedan dobar, pravilan, lep i oplemenjujući način - rekla je Jelena Stupljanin o svojoj ulozi.

"Kaljave gume" sigurno je neobičan naziv za romantičnu komediju, a Jelena smatra da je to zato što se u seriji pre svega radi o generaciji žena koja je po određenim shvatanjima zakasnila za traženje prave ljubavi.

- Naslov u sebi nosi nešto što je loše, nešto što je prošlo i nije dobro. Ali zapravo ova serija će pokazati da nikada nije kasno za pravu ljubav - dodala je.

Radnja prati dešavanja na dva kontinenta, ali, nažalost, zbog datih okolnosti u kojima se nalazimo – sve scene su snimane u Srbiji.

- Bilo je planirano da se snima u Americi, ali fantastični scenografi su uspeli sve da nadomeste, tako da će  gledaoci misliti da je taj plan i ostvaren. Glumci iz Amerike su došli ovde, a nažalost zbog situacije sa koronom mi nismo mogli da putujemo tamo - objasnila je glumica i dodala da je rad sa rediteljem Mikijem Ćertićem, njegovom suprugom i scenaristkinjom serije – Miom Ćertić i kolegama iz Amerike vratilo u dane kada je tamo živela i radila.

Jelena Stupljanin Foto: Promo

- Ja igram ženu koja je, iako Srpkinja, rođena u Americi gde živi i cela njena porodica. S obzirom na to da Miki i Mia dolaze iz Amerike mislim da smo uspeli da dočaramo kulturu i mentalitet naših ljudi koji tamo žive, njihove stavove i razmišljanja i to kako je zapravo snažna veza sa korenima, a opet kako se u to meša taj novi američki svet - ispričala je Jelena.

Na RTS-u gledali smo je u "Lisicama", "Kamiondžijama" i sada u "Kaljavim gumama". Sve uloge su potpuno različite, ipak kako je navela, omiljeni lik nema.

- Nekako volim da u ulozi ništa ne bude vezano za mene i da se baš posvetim i pratim ono što je napisano u scenariju. Ne vezujem se ni za jedan lik, ni uloge koje tumačim i zbog toga se trudim da uvek imam različitu boju kose, određene detalje, mnogo posvećujem pažnju tome kako lik izgleda da bi se to razlikovala od svega. I kada završim sa tim likom ostavljam ga iza sebe, da bih mogla da budem drugačija za novi - objasnila je glumica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA