≫ 

Sanja Moravčić je u "Dari" glumila lik Diane Budisavljević: "Igrati takvu heroinu je izuzetna čast"

- Važno je govoriti o Jasenovcu i tom stradanju da bi naša deca znala da je i u tim strašnim vremenima bilo ljudi, poput Diane, koji nas uče lekcijama o čovečnosti - rekla je glumica

  • 0
SANJA MORAVCIC, Dara iz Jasenovca Sanja Moravčić kao Diana Budisavljević u filmu "Dara iz Jasenovca" Printskrn: RTS

Sanja Moravčić, glumica Narodnog pozorišta iz Subotice, u filmu "Dara iz Jasenovca" glumi lik Diane Budisavljević, žene koja je tokom Drugog svetskog rata spasla 15.336 dece iz ustaških logora.

Ona je u razgovoru za "Kurir" navela da joj je čast što je igrala ovu heroinu.

- Izabrana sam na kastingu. Igrati takvu heroinu je izuzetna čast, ali i velika odgovornost. Njena čovečnost je velika. Tema ovog filma je ipak bila Dara i njen put. Diana se pojavljuje tek na kraju - rekla je Sanja, i navodi da nije osetila teret što je Dianu glumila hrvatska glumica Alma Prica u ostvarenju "Dnevnik Diane Budisavljević".

- Ne mogu ja da se poredim s velikom Almom. Diana je kao ličnost toliko velika da zaslužuje još filmova i da se govori o njoj. Važno je govoriti o Jasenovcu i tom stradanju da bi naša deca znala da je i u tim strašnim vremenima bilo ljudi, poput Diane, koji nas uče lekcijama o čovečnosti - ističe subotička glumica.

SANJA MORAVCIC, Dara iz Jasenovca Printskrn: RTS

Kao što je poznato, Dara i njen brat Buda odlaze do autobusa  koje je uz pomoć Crvenog krsta dovela Diana.

- Došla sam pred kraj snimanja, kao što je publika videla na filmu. Bilo je sve autentično. Statisti su stajali sa tom decom. Sjajni mladi glumci iz Bosne, Dara i njen brat Budo... Samo su osećanja navirala. Pomislila sam samo na tu decu koja nisu mogla da odu iz tog pakla. Zamišljala sam u glavi sve njih koju su ostali ili na one koji su bili razdvojeni od svojih majki - rekla je glumica, a za kraj razgovora je poručila:

- O Jasenovcu treba da učimo da nam se ovakvo zlo više nikad ne ponovi - navela je ona.

Video: Aleksandar Vučić: Dara iz Jasenovca snimljena je na moju inicijativu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA