Od "Odiseje u svemiru" do "Borsalina": Na Festu klasici koji su obeležili istoriju festivala

Fest će biti održan od 2. do 11. aprila

  • 0
Film Film "Odiseja u svemiru" Printskrin: Youtube/Stanley Kubrick

Na predstojećem, 49. izdanju Međunarodnog filmskog festivala - Fest koji će biti održan od 2. do 11. aprila, jedna od programskih celina biće posvećena kultnim filmovima koji su obeležili prethodne edicije festivala, najavili su organizatori.

U okviru selekcije "FEST-ovih 50", u velikoj dvorani Sava Centra biće prikazano devet ostvarenja: "Odiseja u svemiru" Stenlija Kjubrika, "Limeni Doboš" Folkera Šlendorfa, "Smrt u Veneciji" Lukina Viskontija, "Zmijsko Jaje" Ingmara Bergmana, "Ponoćni kauboj" Džona Šlezingera, "Andrej Rubljov" Andreja Tarkovskog, "Tristana" Luisa Bunjuela, "Borsalino" Žaka Dereja i "Beti Blu" Žan Žaka Benea.

Međunarodni filmski festival - FEST se ove godine održava pod sloganom "Povratak u budućnost", sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope.

Organizator je Centar beogradskih festivala (CEBEF), pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

FEST će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog Štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Organizacionom timu festivala je prioritet zdravlje i bezbednost kako publike, tako i gostiju i festivalskog tima.

Pogledajte trejler za film "Odiseja u svemiru":

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA