≫ 

Košmarni događaji u zabačenom selu i misteriozna Baba Draga: "Variety" ponovo piše o srpskom filmu

Arno dobija ponudu da počne da se stara o groblju u malom, udaljenom srpskom selu

  • 1
Film Film "Vampir" / Foto: Instagram/vampirthefilm

List "Varajeti", nedavno spominjan u srpskoj štampi zbog negativnih kritika ostvarenja "Dara iz Jasenovca", objavio je priču o novom ostvarenju snimanom u našoj zemlji, hororu "Vampir" koji se trenutno nalazi u postprodukciji.

Kako prenose, pariška kuća Reel Suspects baviće se prodajom prava distribucije u slučaju britansko-nemačkog-srpskog filma „Vampir“ u režiji Branka Tomovića. U ovom, kako najavljuju, horor-filmu evropskog arthaus profila, uz Tomovića, ključne uloge igraju Gorica Regodić (Pored mene), Joakim Tasić (Santa Maria della Salute) i Eva Ras.

Vampir Printskrin: Variety

Nakon što bude svedok zločina u Londonu i pošto traži mesto na kome bi se na izvesno vreme sakrio, Arno (Branko Tomović) dobija ponudu od šarmantne ali beskrupulozne Vesne (Gorica Regodić) da počne da se stara o groblju u malom, udaljenom srpskom selu. Ubrzo, on počinje da doživljava košmarne vizije, a često ga posećuje misteriozna starica Baba Draga (Eva Ras) koja Arnoa vodi put tame. Čini se da samo seoski sveštenik (Joakim Tasić) pokušava da ga sačuva od zlokobnih namera seljana.

"Vampir" je sniman na engleskom jeziku, nastaje kao britansko-nemačko-srpska koprodukcija, na raznim lokacijama u centralnoj Srbiji . Film produciraju Miloš Z. Vučković, Jean-Louis Alexandre i Dina Vickermann. Mark Ashworth (ABCs of Death, Entity) komponuje originalnu muziku za film dok je direktor fotografije Heath McWaters. U glumačkom ansamblu su i Judith Georgi i Nemanja Bajić, piše FCS.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vampir the Film (@vampirthefilm)

Branko Tomović, scenarista i reditelj ovog filma, istakao je sledeće:

- Naš film je nadahnut stvarnim slučajevima"vampirizma" koji su dešavali u Srbiji početkom 18. veka. Iako je naš "Vampir" smešten u savremeni trenutak, on je zasnovan na tim mitovima, sujeverjima i folkornim elementima. Želeo sam da pokažem misteriozniju stranu Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vampir the Film (@vampirthefilm)

Ovo je Tomovićev prvenac na planu igranog filma dugog metra. Prethodni, kratkometražni filmovi ovog scenariste i reditelja (filmovi RED, The Smell of Petrol) osvojili su brojne nagrade na prestižnim festivalima, uključujući i one koji sa sobom nose kvalifikaciju za eventualne nominacije za nagradu BAFTA i Evropske filmske nagrade.

Branko Tomović, nemački i evropski glumac srpskih korena, glumio je u filmovima reditela kao što su Ken Louč, Pol Gringras, Dejvid Ejer, Pit Trejvis…, kao i popularnim serijama 24, Law and Order, Homeland, Strike Back, Counterpart, Spides.

Video: Spavala sam u vodenici Save Savanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antiglobalistkinja

    26. februar 2021 | 10:31

    Jos se najezim kada se setim naseg domaceg filma horora "Leptirica".Taj film ima oko 40 godina.One scene kada vampirica u spavacici jase vodenicara irezale su mi se u pamcenje .Sestra i ja nocima nismo spavale.Imale smo oko 7 godina , ali filma se secam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA