≫ 

Otac male "Dare iz Jasenovca": Nismo očekivali, nema veće nagrade od reakcije naroda

Radovan Čekić, otac devojčice Biljane koja je tumačila junakinju filma "Dara iz Jasenovca", prokomentarisao ulazak u trku za prestižnu filmsku nagradu

  • 2
Radovan Čekić Čele i Biljana Čekić Foto: Facebook/Radovan Čekić Čele, Branimir Milovanović

Povodom toga što je film "Dara iz Jasenovca" ipak u nominaciji za prestižnu filmsku nagradu Oskar, otac glumice Biljane Čekić ostao je, kaže, bez reči. On je u izjavi za Telegraf.rs rekao da je iznenađen.

- Ne znam ni šta da kažem, nismo očekivali, i ne znamo šta će biti sa tim. Ali, što se nas tiče, za nas nema većeg Oskara od ovoga što smo dobili, ove reakcije naroda - rekao nam je Radovan Čekić, otac 13-godišnje Biljane koja je u filmu tumačila Daru.

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka, podsećamo, objavila je listu od čak 366 filmova koji su pogodni kandidati za razmatranje za najbolji film godine.

Jedan od njih među kojima se našao i film "Dara iz Jasenovca", biće nagrađen na 93. dodeli. 25. aprila.

Ipak, iako "Dara" ispunjava uslove, treba napomenuti da su šanse veoma male, tim pre što je prošle godine Oskara za najbolji film godine osvojilo ostvarenje van engleskog govornog područja, "Parazit", i to prvi put u istoriji. Filmovi o kojima se ove godine govori kao najozbiljnijim kandidatima za najbolji 2020. su "Nomadland", "The Trial of the Chicago 7", "Minari", "Promising Young Woman", "News of the World", "Sound of Metal", "Judas and the Black Messiah" i "Ma Rainey's Black Bottom".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nevena ns.

    26. februar 2021 | 23:55

    Draga nasa Glumice! Neka ti bog podari sve najlepse u zivotu tebi i tvojoj porodici!

  • nino

    27. februar 2021 | 09:33

    Tako umiljato i hrabro dete posta ce nasa srpska svetinja koju ce mo postovati celog veka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA