≫ 

Preminula kostimograf Jasmina Sanader

Jasmina Sanader je bila redovni učensik nedelje mode, a kostimografiju je radila za poznate domaće filmove poput "Nebeske udice", "Srpskog filma" i ostvarenja "Jesen stiže dunjo moja"

  • 0
Jasmina Sanader

Foto: Printscreen/Youtube Ženska tv

Filmski kostimograf Jasmina Sanader preminula je u 65. godini.

Svojje modno putovanje započela je devedesetih godina prošlog veka kao asistent kostimografa u televizijskoj igranoj seriji "Rasulo", rađenoj u italijansko-jugoslovenskoj koprodukciji. Njen talenat nije ostao nezapažen i ubrzo je postala saradnik i prevodilac glavnog italijanskog kostimografa.

- Moda je postala univerzalna, globalna i ako vi ljude koje trenutno vidimo nekom magijom smestite u neki lokal u bilo kom evropsokm gradu, teško ćete ih razlikovati od ostalih gostiju. Možda ćete samo po fizionomijama moći da prepoznate da su stranci, ali što se garderobe tiče, tu je apsolutni znak jednakosti - pričala je Jasmina.

Među prvima koji su se oprostili od slavne kostimografkinje bili su organizatori Beogradske nedelje mode.

Otišla je naša draga Jasmina Sanader. Originalna dama naše modne scene, poštovana, voljena, kreativna, uvek perfektnog...Posted by Belgrade Fashion Week. on Недеља, 28. фебруар 2021.

 

 

"Otišla je naša draga Jasmina Sanader. Originalna dama naše modne scene, poštovana, voljena, kreativna, uvek perfektnog stila, otvorena, pozitivna i nasmejana. Oštrim okom i jezikom borila se da moda i odevanje budu ozbiljno shvaćeni i kao umetnost i kao društveni fenomen. Svojim talentom i vedrinom je krasila i svoje izložbe i naša druženja. Sa nama je od prvog Fashion Weeka i bila nam je podrška i svojim originalnim aksesorarima, ali i sa svojim savetima i komentarima. Mnogo ćeš nam nedostajati! Počivaj u miru", napisali su.

Jasmina Sanader je bila redovni učensik nedelje mode, a kostimografiju je radila za poznate domaće filmove poput "Nebeske udice", "Srpskog filma" i ostvarenja "Jesen stiže dunjo moja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA