≫ 

Dobila Zlatni globus za ulogu Dajane u "Kruni", pa se zahvalila princu Hariju: "Dotakao me je"

Mlada glumica Ema Korin (25) zahvalila je pokojnoj princezi Dajani, ali i princu Hariju, nakon dobijanja ovog priznanja

  • 0
serija kruna the crown Ema Korin, Emma Corrin Ema Korin / Foto: Tanjug/Des Willie/Netflix via AP

Netfliksova drama "Kruna" odnela je ubedljivu pobedu na sinoćnjoj dodeli Zlatnog globusa. Četiri nominacije - četiri nagrade, i to za Džilijen Enderson (najbolja sporedna glumica u seriji), Džoša O'Konora (najbolji glumac u seriji), Emu Korin (najbolja glumica u seriji) i najbolju dramsku seriju.

Mlada glumica Ema Korin (25) zahvalila je pokojnoj princezi Dajani, ali i princu Hariju, nakon dobijanja ovog priznanja.

- Iznad svega, hvala ti, Dajana. Naučila si me više o samilosti i empatiji nego što sam ikada mogla da zamislim. U ime svih koji te se sećaju punog srca, hvala ti - rekla je ona.

Glumica se potom osvrnula na reči princa Harija koji je nedavno priznao Džejmsu Kordenu da gleda "Krunu".

- Veoma me je dotaklo to što je rekao. Sama činjenica da on to gleda, a ja igram njegovu majku, mora da je veoma osetljiva za njega. Veoma me je dotaklo to što nas prati. Kada istražujete ove uloge, vi se bavite pravim ljudima, dok su s druge strane oni istovremeno i produkti fikciji. Tako daleko od pravog čoveka. Nikada nisam osetila potrebu da neko iz kraljevske porodice priča o ovoj seriji, ali sam uživala u njegovim rečima.

Prince Harry Princ Hari Princ Hari; Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, princ Hari, koji je sada stanovnik Los Anđelesa, rekao je Kordenu da se "oseća veoma dobro povodom serije "Kruna" dok gleda priče koje su napisane o njemu, njegovoj supruzi i porodici".

- Oni se ne prave da su to vesti. To je fikcija, ali je delimično bazirana na istini - rekao je Hari.

Podsetimo, hvaljena četvrta sezona odvija se tokom 1980-ih godina i uglavnom se bavi princom Čarlsom i turbulentom vezom sa njegovom prvom ženom, princezom Dajanom, uključujući i njenu borbu sa bulimijom (na koju su gledaoci bili upozoravani pre svake epizode), i njegovom aferom sa Kamilom Parker Bouls.

Nedugo nakon što je serija objavljena krajem prošle godine, ministar kulture Oliver Dauden tražio je da se na početku svake epizode eksplicino navodi da je reč o fikcionalnom delu. Netfliks je odgovorio da nema nameru da popusti tom pritisku.

Hari je kazao kako iako serija nije uvek tačna, ona daje "grubu ideju o takvom stilu života, pritisku koji imate da stavite dužnost i službu porodici iznad svega drugog, i posledicama tog izbora".

Zaigrale

Ema Korin bila je za ovu ulogu nominovana zajedno sa Olivijom Kolman koja u istoj seriji igra kraljicu Elizabetu Drugu, zatim Džodi Komer ("Ubiti Iv"), Lorom Lini ("Ozark") i Sarom Polsen ("Račed").  Kolman i Polsen nisu krile oduševljenje izborom mlade koleginice, pa su i zaigrale pred ekranom kada je njeno ime objavljeno.

serija kruna the crown, Gillian Anderson, Džilijan Enderson Džilijen Enderson / Foto: Tanjug/Des Willie/Netflix via AP

Još jedna dobitnica i koleginica, Džilijen Enderson, koja u "Kruni" igra Margaret Tačer, saglasila se sa Eminim rečima.

- Mislim da je princ Hari dobro istakao razliku između stvarnosti i fikcije i bilo je zadovoljstvo čuti da on razume šta tvorac serije Piter Morgan pokušava da uradi sa "Krunom" - kazala je zvezda serije "Dosije X".

Video: Prvo pojavljivanje princa Harija posle napuštanja kraljevske porodice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA