≫ 

Takmičara kviza pitali šta znači reč "Rom" na srpskom: Reakcija će vas zasmejati

Pojedini su se odmah setili epizode iz čuvene serije "South Park"

  • 2
Stigni me ako znaš Ivan Rom Printskrin: RTS

Kada se nađete u TV kvizu, sećanje ume da prevari. Nekada na neko pitanje odgovor ne znate, nekada znate, a nekada vam je na vrh jezika, ali neće da dođe. No, vrlo, ali vrlo retko se desi da na pitanje mislite da odgovor znate, ali prosto vam je glupo da ga i izgovorite.

Upravo su to zaključili korisnici društvenih mreža, posmatrajući lice Ivana Nikolića, fudbalskog trenera iz Požarevca, koji se u emsiji "Stigni me ako znaš" pojavio u 20. epizodi druge sezone.

Nikolić se u prvoj igri baš i nije snašao, ali o svih pitanja na jedno je potrošio najviše vremena razmišljajući:

- Šta u prevodu na srpski znači reč Rom?

I da, da korisnici društvenih mreža odmah su se potrudili da zađu u takmičareve misli i pretpostave zbog čega je dve sekunde kolutao očima, kao da se pitao "reći ili ne reći".

Pojedini su se odmah setili epizode iz čuvene serije South Park kada u TV kvizu Rendi Marš treba da prepozna reč. Pomoć  - to su ljudi koji te nerviraju. Skoro sva slova su dostupna N_GGERS...

- Znam, ali mislim da to ne smem da kažem - kaže Rendi. Na kraju se ohrabri i kaže "nigers", što u prevodu znači "crnci", ali u pežorativnom smislu, te je reč koja se, kada je izgovaraju druge rase, smatra rasističkom. Zapravo, tačan odgovor bio je "negers", tj. smarači.

I korisnici društvenih mreža su se odmah zapitali da li se žuti takmičar našao u sličnoj poziciji? Znam, ali ne smem da kažem...

south park Printskrin: YT/ us mutfağı

U svakom slučaju, i da je rekao (ako mu je to uopšte bilo na umu) odgovor bi bio netačan. Reč Rom u prevodu s romskog na srpski zapravo znači "čovek". Kako pišu korisnici društvenih mreža, reč "Ciganin" koja se u javnom diskursu više ne koristi potekla je iz grčkog jezika na kome znači "prljav", te ne čudi što su je pripadnici romskog naroda odbacili.

Kako je teklo Ivanovo odgovaranje pogledajte na 06.25 sekundi:

Video: Impresivan rezultat: Postavljen novi rekord u Slagalici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rikimil

    1. mart 2021 | 18:34

    Ovakva pitanja se ne smeju naći u kvizu,dvojako značenje. Jedno značenje je : memorija samo za čitanje. ROM memorija.

  • Aca

    1. mart 2021 | 15:20

    Nisam znao, od sada nisi vise Romi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA