Uskoro kreće sa emitovanjem serija "Aleksandar od Jugoslavije": Zdravko Šotra otkrio detalje

Kako se navodi, serija će imati 15 epizoda i uskoro kreće sa emitovanjem na televiziji Nova S

  • 11
Serija Serija "Aleksandar od Jugoslavije" Printskrin: Youtube/NOVA S

Proslavljeni reditelj Zdravko Šotra je u Jutarnjem programu televizije "Nova S" govorio o seriji "Aleksandar od Jugoslavije", za koju je radio režiju i scenario, a po istoimenom romanu Vuka Draškovića. Kako se navodi, serija će imati 15 epizoda i uskoro kreće sa emitovanjem na televiziji Nova S.

Ovo ostvarenje prati istorijski period od 1918. do 1934, odnosno od stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca koja će 1929. postati Jugoslavija do 1934, pa do ubistva kralja Aleksandra u Marselju.

U projektu je učestvovalo više od 130 glumaca.

- Onog dana kada je bilo zakazano snimanje, tog dana je objavljeno i vanredno stanje pa smo morali da sačekamo oko 20 dana. Kada smo krenuli, nismo hteli da se zaustavljamo. Radim mnogo decenija, ali nisam imao ovakac slučaj. Prvo, da radim jedan od najtežih projekata u svojoj karijeri, a drugo da, tako reći, radim u ratnim uslovima i vanrednim okolnostima - rekao je Zdravko Šotra.

- Naša priča počinje kada on krajem rata ulazi u Beograd, a onda smo imali već ugovoreno putovanje u Pariz i saradnju sa francuskim filmskim producentom. Ne samo to, nego i odlazak u Crnu Goru na Lovćen, Cetinje… Od svega smo morali da odustanemo i da sve to uradimo ovde - rekao je reditelj.

Pogledajte šta je Zdravko Šotra rekao o seriji:

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    2. mart 2021 | 17:43

    To beše jedna od onih televizija za koju predsednik reče da imaju zanemarljivu gledanost? Svaka čast za Novu S, televiziju sa trenutno najkvalitetnijim i najzanimljivijim programom!

  • Beogradske noći

    2. mart 2021 | 19:56

    Vrhunska knjiga “Aleksandar od Jugoslavije”!Verujem da će Štrina serija biti ništa manje zanimljiva.Preporučujem da pročitte knjigu, pre emitovanja serija.Kralj Aleksandra - vitez, Srbin, kosmopolita, najuticajnija ličnost u Evropi između dva rata...da je poživeo...haha Tito bi bio Miki Maus od državnika.

  • Pp

    2. mart 2021 | 17:25

    Pogledah trejler i zasmejah se od amaterske glume i beogradskog akcenta kralja Aleksandra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA