≫ 

Film koji prate velike kontroverze: Osudile su ga mnoge osobe koje boluju od autizma

Kritike nisu sjajne

  • 1
Music, a film by Sia

Film "Music" Printskrin: Youtube/Sia

Film "Music", iza kojeg stoji pevačica Sia, krenuo je da se emituje širom sveta prošle nedelje, a ovo ostvarenje već prate velike kontroverze.

Film prati ženu, koju glumi Kejt Hadson, koja postaje starateljka svoje polusestre pod imenom Mjuzik (Music) koja je autistična, koju glumi Medi Zigler.

Ono što je mnogima zasmetalo, između ostalog i osobama koje boluju od autizma, je to što lik devojke koju boluje od autizma, igra glumica koja uopšte nema autizam.

- Ovo je potpuno neprihvatljivo i nema opravdanja, to biste trebalo znati bolje nego da dozvolite sposobnim i neurotipskim osobama da predstavljaju zajednicu sa invaliditetom. Neverovatno je uvredljivo kao i infantalizacija lika. Bolesno. Pa čak ni sa natpisima. Ne puštaj ovo - bio je komentar jedne korisnice Tvitera.

- Nekoliko autističnih glumaca, uključujući i mene, smo reagovali na ove tvitove. Mi smo svi mogli da glumimo u ovom filmu. Ovi izgovori su samo - izgovori. Činjenica je da je nula napora uloženo da se uključi svako ko je zapravo autističan - napisala je još jedna korisnica Tvitera.

Kako piše Buzzfeed, kritike nisu sjajne.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    3. mart 2021 | 16:15

    Gledala sam nedevno ovaj film i dopao mi se, jer je veoma neobičan. Ukazuje na to koliko ljubav može da promeni čoveka i da nikada ne znaš šta se dešava u životu drugih ljudi, zato treba uvek da budemo ljubazni jedni prema drugima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA