≫ 

Istorija i film: Ovi domaći i strani glumci igrali su slavne ličnosti iz naše prošlosti

Podsetimo se koji su to slavni glumci igrali poznate ličnosti iz naše istorije

  • 5
Lazar Ristovski, Bozovic, Zarko Lausevic, Marko Nikolic Petar Božović kao Nikola Tesla, Lazar Ristovski kao kralj Petar, Žarko Laušević kao Miloš Obiić, Marko Nikolić kao Karađorđe Printskrin: Youtube

Veliko interesovanje kako filmadžija trenutno postoji za teme iz nacionalne istorije. Od "Nemanjića", preko "Kralja Petra Prvog" i "Zaspanke za vojnike" sve do "Dare iz Jasenovca" ova ostvarenja s pravom izazivaju jake reakcije. I aplauz, i povici nezadovoljstva glasniji su kada je reč o predstavi istorijskog događaja ili ličnosti.

Najkoriji takav projekat je "Aleksandar od Jugoslavije", a kako je objavljeno, u planu je i serija o čuvenom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

Tim povodom, podsetimo se koji su glumci igrali slavne muškarce koji imaju veze sa srpskom istorijom. Od Miloša Obilića, Nikole Tesle, Karađorđa, Svetog Save i drugih.

Pored domaćih, neke likove su igrali i strani glumci.

Koji glumac je najbolje odigrao istorijsku ličnost koja ima veze sa našom istorijom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    2. maj 2021 | 20:06

    Sramota je da ti Nelevic igra Stefana Nrmanju i Njegosa, a sam prica da su Srbi okupirali crnu goru, i da nismo isti narod. Bruka.

  • Toza NS

    2. maj 2021 | 20:59

    Ivo Gregurević kao Čaruga.

  • Kiza i Komina

    3. maj 2021 | 00:19

    Marko Nikolić kao da je rodjen za ulogu Karadjordja. Miloš Obilić i ako mitski junak, i ako neko za koga sa sigurnošću ne možemo reći da je postojao pod tim imenom, samim tim ne znamo ni kako je mogao izgledati taj heroj koji je ubio Murata. Ali ja ga nikako drugačije ne mogu zamisliti nego kao Žarka Lauševića koji je sjajno izneo tu ulogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA