≫ 

"Putuj sa anđelima, anđele naš dobri": Potresnim porukama glumci se opraštaju od Borisa Komnenića

Glumac Boris Komnenić napustio nas je u 64. godini, potvrđeno je Telegrafu u Narodnom pozorištu

  • 10
Boris komnenić Printskrin: Youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

U Beogradu je preminuo glumac Narodnog pozorišta Boris Komnenić (64). Na društvenim mrežama glumci se opraštaju od legendarnog Saše Popadića iz "Boljeg života", ulozi koja ga je proslavila na TV ekranima.

- Tužne vesti i gubici dragih i vrednih ljudi sustižu nas iz dana u dan. Nažalost, pre vremena nas je napustio i Boris Komnenić, divna i posebna ličnost i sjajan glumac! Svojom duhovitošću, šarmom i britkom ineligencijom i širokim obrazovanjem osvajao je sve nas njegove kolege. Uz veliku tugu, pamtićemo ga do našeg kraja - istakla je slavna Svetlana Bojković.

- Ne odlaze ljudi, moje detinjstvo odlazi - napisao je Andrija Milošević.

- Dragi Borise, hvala. Imala sam tu čast da kupim najskuplju kartu, na samo metar od Vas , da uživam u raskošu Vašeg talenta i dobrote. Neka Vam Gospod podari mir i Carstvo Nebesko - napisala je Sloboda Mićalović, uz dijalog iz prestave "Zli dusi", u kojoj je Komnenić igrao Stepana Trofimoviča Verhovenskog.

Njena sestra, glumica Dragana Mićalović podelila je objavu na Instagramu:

"Ne! Ne! Ne ti Boćo moj dobri!!!! Nismo se ispričali! Nismo sve naučili od tebe!!!! Nismo popili sve! Putuj sa anđelima, anđele naš dobri! Hvala ti na svemu čemu si nas naučio, na svakom smehu duše koji si nam priredio!!! Volimo te i čuvamo te zauvek!!! Pozdravi mi mog starog... Igraćemo mi opet negde"

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Dragana Mićalović (@hipokampelefentokamela)

Od Komnenića se oprostio i glumac Dušan Matejić:

"Voli Vas Vaša "renesansna ličnost", Ličnosti. Putujte s anđelima... Hvala..."

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Dušan Matejić Душан Матејић (@dusan_matejic)

Glumac Dejan Jelača koji živi na relaciji Beograd - Njujork oprostio se od Komnenića, ne skrivajući nevericu:

"Gospode dragi... Zameneo sam... Boris Komnenić...Neka te anđeli čuvaju"

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Dejan Jelaca (@jelacadejan)

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici, kolegama i prijateljima Borisa Кomnenića u kojem je navela:

- Sa velikom tugom sam primila vest o smrti doajena srpskog glumišta Borisa Кomnenića. Odlazak velikog glumca ogroman je gubitak za srpsku pozorišnu i filmsku scenu, kao i kulturu u celini. Ostaće upamćen po brojnim upečatljivim ostvarenjima koja su obeležila decenije iza nas. Кao prvak drame u Narodnom pozorištu ostvario je brojne zapažene uloge na 'daskama koje život znače', ali i na filmu i televiziji. Pamtićemo ga kroz neke od najpoznatijih televizijskih serija, kao što su 'Bolji život', 'Sinđelići', 'Sivi dom', 'Žigosani u reketu'. U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime upućujem iskreno saučešće".

Video: Preminuo Boris Komnenić: Prvak drame u Narodnom pozorišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA