≫ 

U "Tajne vinove loze" igra negativca Jovića: Otkrio zašto mu je bio teško da snimi poslednju scenu

Izazov je bio snimiti poslednju scenu Jovića u seriji

  • 2
Branislav Jerkovic, Vojin Cetkovic, Vanja Nenadic "Tajne vinove loze" / Printskrin: Instagram

Glumca Branislava Jerkovića šira publika je upoznala i zavolela tek nakon emitovanja serije "Tajne vinove loze", u kojoj tumači lik Dušana Jovića, a glumac sada otkriva kako je proteklo snimanje.

Branislav pre svega kaže da se temeljno pripremao za ulogu negativca.

- Razgovarao sam s rediteljem kakav bi to čovek mogao da bude, a onda se prepustio mašti i osećaju. Vremenom sve lakše ide i sve ste sigurniji u svog junaka. Jović je uživao u sredini koju je stvorio. Lakoća kojom taj čovek obmanjuje, igra se s ljudskim osećanjima i pliva u prevarama bio je prostor u kojem sam ga tražio - rekao je glumac za "Kurir".

Serija se snimala u specifičnim uslovima u doba pandemije.

- Bili smo zatečeni situacijom, ali smo se ponašali vrlo odgovorno, profesionalno i pazili sve vreme na bezbednost i zdravlje. Cela ta atmosfera nije poremetila rad na setu. Odlično smo se zabavljali tokom rada. Bio sam okružen, pre svega, kvalitetnim ljudima i velikim profesionalcima - rekao je Branislav.

On je otkrio i jednu anegdotu sa snimanja.

- Bilo je teško koncentrisati se u scenama kad imate jako smešljive kolege (smeh). Izazov je bio snimiti poslednju scenu Jovića u seriji. Snimali smo u dva ujutru, posle iscrpljujućeg, sparnog dana i bili smo na ivici i snage i nerava, a reditelj Dejan Karaklajić nije hteo da odstupi dok ne snimi scenu kako je zamislio - otkrio je Jerković.

Partnerka u seriji mu je Vanja Nenadić, a ovo nije prvi projekat na kojem zajedno rade.

- Možda se vizuelno i energetski uklapamo. S njom je lako raditi. Vanja je budućnost srpske kinematografije, nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti opet deliti kadar - istakao je Branislav za pomenuti list.

- Vanja mi je jedna od najbližih prijatelja, znamo se duže od 15 godina. Tako da mi je sa njom uvek lako da igram, jer se veoma dobro poznajemo. Igrati rame uz rame s Vojinom Ćetkovićem za mene je kao da igram sa starijim bratom. Od njega može mnogo da se nauči - rekao je Branislav.

Branislav je rođen 1982. godine u Rumi. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Vide Ognjenović i Ljuboslava Majere. Član je glumačkog ansambla Srpskog Narodnog pozorišta, Novi Sad. Rekao je da je i on pratio seriju zajedno sa fanovima.

Glumcima je tokom snimanja poznato samo ono što vide na setu, te je ceo „paket“ i nama dostupan tek kada serija počne da se emituje. Svako veče sa suprugom, obavezno uz vino, gledam „Tajnu vinove loze“ i uživam. Naš izbor najčešće je vino roze - rekao je glumac gostujući u jednoj emisiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    8. mart 2021 | 15:14

    I on i Vanja su fenomenalno odigrali svoje ulige.

  • Milica

    8. mart 2021 | 20:40

    Ekstra je odigrao ulogu,a posebno me je pozitivno iznenadila Milica Zarić.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA