≫ 

Sahrana Borisa Komnenića u četvrtak, 11. marta, na Novom groblju u Beogradu

Glumac je preminuo je u 64. godini, nakon teške bolesti

  • 0
Boris komnenić Boris Komnenić / Printskrin: Youtube/Elta HD

Glumac Boris Komnenić, koji je preminuo u subotu, 6. marta, biće sahranjen u četvrtak, 11. marta, na Novom groblju u Beogradu.

Boris Komnenić će na večni počinak biti ispraćen u 15 časova.

Podsetimo, čuveni glumac preminuo je u 64. godini, nakon teške bolesti.

Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Tajvanska kanasta", "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Video: Preminuo Boris Komnenić: Prvak drame u Narodnom pozorištu

Komemoracija preminulom glumcu Borisu Komneniću biće održana 11. marta u Narodnom pozorišta, a biće sahranjen istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, naveli su iz ovog teatra.

Komemoracija će biti prenošena na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta, a istoj platformi, od 21 sat biće emitovana Nušićeva komedija “Narodni poslanik” u kojoj je Komnenić tumačio glavnog junaka Jevrema Prokića, piše Tanjug.

Bila je to poslednja premijera velikog glumca na sceni matičnog teatra, a za tu ulogu, na festivalu “Bucini dani” 2015. godine, Komnenić je dobio glavnu nagradu “Zlatno zrno” za najbolje glumačko ostvarenje.

Komnenić je preminuo u subotu, 6. marta, u 64. godini, u Beogradu, posle teške bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA