≫ 

Sećanje na legendarnog Batu Stojkovića: Slavni glumac je pred smrt imao jednu želju

Legenda domaće kinematografije napustila nas je pre 19 godina. Podsetimo se i njegovih čuvenih uloga

  • 3
Danilo Bata Stojković Danilo Bata Stojković Printskrin: RTS

Na današnji dan, 16. marta 2002. godine, preminuo je jedan od najvećih srpskih glumaca Danilo Bata Stojković. Imao je karijeru za ponos, koja je trajala više od četiti decenije.

Bata nas je osvojio glumom u mnogim ostvarenjima, kao što su "Varljivo leto '68", "Balkanski špijun", "Ko to tamo peva", "Maratonci trče počasni krug", "Kako sam sistematski uništen od idiota"...

Inače, Bata je pred smrt imao jednu želju. Naime, on je zatražio od svoje supruge da ga ne sahrane u Aleju zaslužnih građana.

- Rekao mi je: 'Ni slučajno nemoj da ti se dogodi da me staviš tamo', Mislio je na Aleju zaslužnih građana. To je bila njegova odluka. valjda nije želeo da ima ništa sa vlastima - rekla je svojevremeno Olga Stojković za Nedeljnik.

Olga Stojković je preminula početkom 2020. godine.

Bata Stojković ostavio je veliki trag u domaćoj kinematografiji. Osim što je bio sjajan filmski i serijski glumac, bio je izvanredan pozorišni glumac.

Kod njega je na prvom mestu bilo pozorište, pa kafana, pa kuća. Inače, glavna scena u Zvezdara teatru, gde je sa uspehom glumio, nosi naziv po slavnom glumcu.

U čast Danila Bate Stojkovića, prisetimo se neki njegovih najvećih uloga. Kojom ulogom Vas je najviše osvojio.

Video: Posetili smo pravu Kafanu kod besmrtnih i sreli duh Bate Stojkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA