Uz njega su odrastale generacije: Junak serije "Na slovo na slovo", davao je glas crtanim junacima

Milutin Mića Tatić dao je veliki doprinos kulturi Srbije i nekadašnje Jugoslavije

  • 1
Mića i Aćim

"Na slovo, na slovo" danas važi za kultnu jugoslovensku TV seriju za decu, koja je snimana '60-ih i '70-ih godina u produkciji TV Beograd. Scenario, kao i tekst popularnih pesama pisao je Duško Radović. Ukupno je emitovano 45 epizoda. Ko će zaboraviti jedinstvenog Miću Tatića i njegovog lutka Aćima? / Foto: Stevan Kragujević

25. marta 1991. godine preminuo je legedarni Milutin Mića Tatić, slavni pozorišni, filmski i TV glumac. Rodio se 29. maja 1923. godine u Nišu, a tokom svoje bogate karijere igrao je u 62 ostvarenja.

Mića Tatić je najveću popularnost stekao kao junak TV serije za decu na "Slovo na slovo", koja je snimana 1960-ih i 1970-ih godina prošlog veka u produkciji Televizije Beograd. Scenario i tekst pesama je pisao nenadmašni Duško Radović.

Mića Tatić i njegov lutak Aćim obeležili su detinstvo mnogima. Sa Milutinom su u ovom ostvarenju rediteljke Vere Belogrlić su igrale mnoge veličine, od Vlastimira Đuze Stojiljkovića, Vlaste Velisavljevića, Tatjane Lukjanove, Lole Novaković, Dragana Lakovića...

Na slovo na slovo

"Slovo na slovo" / Printskrin: YouTube/djordje prokin

Mića Tatić takođe je pozajmljivao glasove mnogim crtanim junacima, kao što su Brzi Gonzales, Pera Detlić, mornar Popaj i Paja Patak.

Bio je i prvi glumac koji je davao glas Dušku Dugoušku i patku Dači, pre nego što su te uloge preuzeli Nikola Simić, odnosno Đuza Stojiljković.

Mića Tatić i Lola Novaković u seriji na "Slovo na slovo":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. mart 2021 | 21:32

    Sta reci kad ste sve rekli,sve drugo bi bilo suvisno za takvu legendu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA