U 72. godini potpisao novi TV ugovor: Čitaoci gube nadu da će ikad ugledati "Vetrove zime"

Kompanije su odlučne da sa "Džordžom dublje zarone u svet Igre prestola"

  • 0
Emi nagrade, dodela Emi nagrada Džordž R. R. Martin / Foto: Tanjug/AP

Džordž R. R. Martin, autor književnog serijala "Pesme leda i vatre" koji je HBO ekranizovao u megahit "Igru prestola", postigao je još jedan dogovor sa srodnom kompanijom HBO Max.

Martin (72) će narednih pet godina raditi na razvoju sadržaja za HBO i HBO Max, a šuška se da će za to biti plaćen desetine miliona dolara.

Pisac je već potpisao ugovor kao izvršni producent i jedan od tvoraca predstojeće serije "Kuća zmaja", čija se radnja dešava oko 170 godina pre događaja iz "Game of Thrones".

On će takođe raditi na drugim prikvelima koji su navodno u planu, kao što su "Devet putovanja", "Buvlja rupa", "10.000 brodova", adaptacija novela "Vitez sedam kraljevstava" i eventualne GOT animirane serije.

Kako su se kazali iz ovih kompanija, oni su odlučni da sa "Džordžom dublje zarone u svet Igre prestola".

Osim Vesteros-projekata, Martin je postavljen i kao izvršni producent predstojećih serija "Ko se boji smrti" i serije koja će biti snimljena prema romanu o putovanju kroz vreme Roadmarks legendarnog pisca Rodžera Zelaznija.

Dok su fanovi serije oduševljeni ovom vešću, ljubitelji knjiga se baš i nisu, jer ostaje pitanje koliko će svi ovi angažmani dodatno prolongirati završetak pisanja Vetrova zime, šeste knjige serijala „Pesma leda i vatre“. O "Snu o proleću", poslednjoj knjizi koju će ovim tempom Martin završavati kad se već bude približavao 10. deceniji, već više niko i ne govori...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA