≫ 

Prve reakcije na "Porodicu": Politika i lična drama u klinču, naviru sećanja na 2001. godinu

Evo i prvih reakcija na prvu epizodu dugo očekivane mini serije

  • 25
Serija Porodica Printskrin: RTS

Na prvom programu RTS-a i Superstar TV-u prikazana je prva epizoda dugo očekivane serije "Porodica", koja nas vraćaju u davnu 2001. godinu, kada je vlast odlučila da uhapsi Slobodana Miloševića.

Ostvarenje počinje jednim od mnogobrojnih govora bivšeg predsednika Jugoslavije. Nakon toga, jedan detalj se izdvojio. Naime, prikazana je redakcija jedne televizije, a u pozadini se čuje vest u kojem se spominje ime akutelnog predsednika Amerike Džozefa Bajdena, koji je te davne 2001. godine imao skroz drugu funkciju.

Vlada Srbije, na čelu sa Zoranom Đinđićem, na sve načine želi da uđe u vilu "Mir", kako bi uhapsila Slobodana Miloševića. Premijer sa svojim saradanicima, Čedom Jovanovićem, ministrom Mihajlovićem, šefom biroa za komunikacije Vladimirom Bebom Popovićem,  razgovara o svemu ovome, ali, za sada, to se čini kao nemoguć zadatak, budući da vojska obezbeđuje objekat i koja ne dozvoljava ulazak u isti.

Jedini koji može da opozove vojsku je Vojislav Koštunica, predsednik Jugoslavije.

U međuvremenu, u vili "Mir" Slobodan Milošević je čitao spise žene Mire Marković. Mirjana se žali Slobi da joj ništa ne ide, a bivši predsednik Jugoslavije je teši. Slobodana Miloševića zove Borka Vučić, funkcionerka SPS-a, i samopštava da treba da nabavi advokata, za svaki sličaj.

U vilu "Mir" dolaze istražni sudija i pripadnik Državne bezbednosti, ali ih zaustavlja Branko Manasijević, koji obezbeđuje vilu, i ne da im da uđu u kuću.

Serija Porodica Printskrin: RTS

Premijer Đinđić, sa svojim saradnicima, Vladimir Bebom Popovićem, ministrom unutrašnjih poslova Mihajlovićem i dalje tražu način kako da se dođe do Miloševića. Zoran odlučuje da se u akciju uključi i komandant JSO-a Milorad Ulemek Legija.

Serija Porodica Printskrin: RTS

U Skupštini Srbije, visoki funkcioner SPS-a Branislav Ivković kaže da se sprema hapšenje Slobodana Miloševića i poziva simpatizere da zaštite bivšeg predsednika Jugoslavije.

Bogoljub Bjelica, visoki član SPS-a, i Siniša Vučinić, funkcioner JUL-a govore Slobodanu Miloševića u vili "Mir" da će ga zaštititi, ako dođe do upada. U kuću ulazi uzmenirena Marija Milošević, koja pita oca Slobu šta se dešava.

Uznemirena je bila i Mira Marković, koja zahteva od Slobodana Miloševića da zove generala Pavkovića, načelnika Generalštaba.

U međuvremenu, Zoran Đinđić ubeđuje predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunicu da povuče vojsku. Koštunica je naveo da ne priznaje Haški tribunal i da neće dati Miloševića toj instituciji. Zoran Đinđić ubeđuje Vojislava da će Miloševiću suditi u Jugoslaviji, po jugoslovenski zadacima.

Serija Porodica Printskrin: RTS

Manasijević dobija naredbu da povuče vojsku. Sa televizije objavljuju da je Milošević uhapšen, iako to nije tačno. Slobodan i ostatak porodice, kao i njegovi saradnici, negoduju.

Služavka Ana kaže da Sloba treba da se pojavi pred narodom kako bi dokazao da ipak nije uhapšen. Mirjana Marković negoduje i kaže svom suprugu da nije dobra ideja. Ipak, Slobodan želi da izađe pred narod. Zove Borku Vučić i slaže se da ipak angažuju advokata.

Serija Porodica Printskrin: RTS

Slobodan izlazi pred narod i pokazuje kako nije uhapšen. Simpatizeri mu skandiraju.

Serija Porodica Printskrin: RTS

Reakcije na Tviteru su pozitivne, a sećanja su navirala. Pre svega, mnogi su pohvalili glumu Borisa Isakovića u ulozi Slobodana Miloševića.

Video: Išli smo 5. oktobra u Bambilend i na Slobin grob

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keka

    29. mart 2021 | 23:23

    Posle dvadeset godina gde se ko i na kom mestu nalazi?O svakom liku i politicaru tog vremena mogla bi se napraviti serija.Jesmo li u Evropi,i nama su obecavali kule i gradove kao i severnoj Makedoniji ali sipak.Jesmo li bolji kao narod za zapad i Ameriku?, nismo ,jer jos bi hteli nase krvi ili jos bolje da se sami poubijamo.Opravdanja za izdaju nema jer ona narodna jos uvek vazi KADIJA TE TUZI ,KADIJA TI SUDI,a izdajnike niko ne voli,

  • Moroslav

    30. mart 2021 | 00:31

    Trebalo bi snimiti serije iz vremena dok je vlasti bio IZDAJNICKI rezim DOSA. To je lekcija za istoriju. To treba da zna svaki gradjanin.

  • Petar

    30. mart 2021 | 06:09

    Nisu napadali Srbiju zbog Milosevica, nego Milosevica zbog Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA