≫ 

Svetozar Cvetković o ulozi Koštunice u "Porodici", otkrio i kako je upoznao Vojislava

- Meni je uvek bilo zanimljivo da igram istorijske likove - rekao je glumac

  • 1
Svetozac Cvetković kao Vojislav Koštunica u seriji Porodica Svetozac Cvetković kao Vojislav Koštunica u seriji "Porodica" Printskrin: TV K1

U seriji "Porodica" lik Vojislava Koštunice igra Svetozar Cvetković. Gostujući u emisiji "Uranak" na K1 televiziji, poznati glumac je voditeljki Jovani Joksimović pričao o njegovoj ulozi.

- Ta uloga ne zahvata preterano veliki prostor u celom događaju koji se tretira, u svih tih pet epizoda, tako da je nekako došla na nekom samo kraju oko određivanja ko bi to mogao da bude. On (reditelj) je video da to mogu da budem ja. Ne znam da li sam video sebe, ali sam to video kao veliku provokaciju koja je dobra - rekao je Svetozar i nastavio:

- Meni je uvek bilo zanimljivo da igram istorijske likove, ali nisam igrao ove istorijske likove koji su tu, koji su prisutni, a koji predstavljaju deo naše istorije. Pogotovo tako neku specifičnu ličnost kao što je Vojislav Koštunica i pogotovu tako na jednom malom prostoru... Najviše sam se trudio i želeo da na neki način, to što je jedna vrsta stereotipa o njemu, u našoj javnosti, ili opšteg mesta u našoj javnosti, da to bude usvojeno, da i ja poverujem u to, a i da poveruju oni kojima ja to kažem - rekao je Cvetković.

Jovana je pitala Svetozara da li je imao priliku da upozna Koštunicu. Cvetković je odgovorio potvrdno i otkrio i kada i gde se desilo njihovo poznanstvo:

- Mi smo se upoznali jedanput na jednoj književnoj večeri Vide Ognjenović pre 2000. godine, i zajedno smo u toj književnoj večeri učestvovali, i posle smo se viđali na tim mitinzima. Nije neko dublje poznantsvo, ali da se jesmo rukovali, jesmo... - rekao je Cvetković.

Jovana je navela da je glavno pitanje ko na koga liči u seriji "Porodica". Svetozar Cvetković je naveo da se ne radi ovde o imitaciji, već o pokušaju transponovanja nečega što je deo naše istorije.

- Mislim da ni Bojan Vuletić, kao ni produkcija FireFly nisu imali ideju da prave nešto što bi bila imitacija života, i imitacija tih likova. Ne radi se o imitaciji, radi se o pokušaju transponovanja nečega što je deo naše istorije, u nešto što je mini serija koja će sasvim izvesno ostati kao jedan trag tog vremena, i zato je velika odgovornost produkcije i samog reditelja, kao nosioca posla, ali svih ostalih koji su tumači tih likova, koji su ključni likovi, počevši od Mirjane Karanović, do Borisa Isakovića. Dakle, na njima će ostati trag toga i neko će jedanput reći, vidiš šta su oni uradili pre 30, 40 godina, i kako su našu istoriju predstavljali, i da li su je dobro predstavili ili nisu dobro predstavili... To je samo početak. Ima još četiri epizode. Ja mislim da je to jako pošteno rađeno, sa jednom neverovatnom merom, pre svega od strane autora, od strane reditelja mudrim vođenjem glumaca... - rekao je Svetozar Cvetković.

Pogleajte i intervju Svetozara Cvetkovića, koji je pričao i o svojoj ulozi Vojislava Koštunice u seriji "Porodica":

Video: Kako je nastala Porodica, serija o poslednjim danima pred hapšenje Miloševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA