"Odluka" - prva interaktivna psihološka drama na Balkanu u kojoj gledalac odlučuje sudbinu junaka

Interaktivni film recipijenta postavlja u ulogu filmskog režisera u digitalnom mediju koji može uticati na sudbinu glavnog protagoniste i dalji ishod priče

  • 0
Film Odluka Film "Odluka" / Foto: Zorana Mandić

Film "Odluka" predstavlja završni doktorski umetnički rad, rediteljke Branke Bešević Gajić, na postdiplomskim interdisciplinarnim umetničkim studijama iz oblasti Digitalne umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Žanrovski, "Odluka" je psihološka drama, priča u kojoj se prepliću fizički i psihički oblici nasilja u porodici. Interaktivni film recipijenta postavlja u ulogu filmskog režisera u digitalnom mediju koji može uticati na sudbinu glavnog protagoniste i dalji ishod priče. Na kraju određene scene slika se zamrzava i nude se dve mogućnosti, na početku gledalac treba odabrati tragičnu grešku glavne protagonistkinje ili odsustvo porodične podrške. Na kraju sledeće scene nude se opcije koje se odnose na dalje ishode priče. Zatim se nude opcije povezane s društvom, gde se odlučuje šta treće lice treba da učini ili ne učini. Što govori o mentallitetu sredine u kojoj se nalazimo.

Film se u ovom slučaju ne koristi kao standardno sredstvo za pripovedanje priče, već usmerava svoju snagu da pokrene važno socijalno pitanje o partnerskom nasilju i na razvoj uzroka i posledica nezdravog odnosa, kao i prodiranje u dušu svakog pojedinca koji će uticati na sudbinu likova.

Prva klapa je pala na Zvezdari u martu 2021. godine, snimanje se nastavilo na Mirijevu.

Nakon odbrane doktorskog rada ovaj film publika će imati prilike da pogleda i kao standardni dugometražni igrani film. Uloge: Radomirka Šarić, Eva Ras, Saša Đurašević, Emilija Nestorović, Vladimir Jocović, Svetlana Lazarević Sretenović, Jelica Kovačevuć, Aleksandar Lazić, Marija Masal, Todor Trifunović, Veroljub Jeftić, Stefan Đoković i drugi. Produkcija: Cinnamon, producent: Isidora Urošević, izvršni producent: Ivica Vidanović, direktor fotografije: Zorana Mandić, reditelj i scenarista: Branka Bešević Gajić.

U nastavku pogledajte slike sa seta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA