Dok je sa zvezdom "Hari Potera" ovaj film snimala u Srbiji, Elizabet Olsen nije naučila ništa

U pitanju je ostvarenje "In Secret", koja je bazirano po delu Emila Zole. Elizabet Olsen je u ovom filmu glumila sa zvezdom "Harija Potera" i "Američke horor priče"

  • 1
Film In Secret Elizabet Olsen u filmu "In Secret" kao Tereza Raken Printskrin: Youtube/Movieclips Trailers

Proteklih dana u centru pažnje javnosti našlo se gostovanje glumice Elizabet Olsen u toku kog negativno govorila o Srbiji. Naime, holivudska glumica je svojevremeno bila u našoj zemlji gde je snimala film "In Secret".

- Ne treba niko da ide tamo. Bili smo tamo 16 nedelja. Veoma je zanimljivo mesto, jer zapravo ne postoji ništa jedinstveno srpskog, jer su oni tek država 13 godina. Oni nemaju ništa svoje, samo uzimaju od onih koji su u nekom momentu zauzeli njihovu zemlju - rekla je Elizabet Olsen u navedenoj emisiji.

Kao što je poznato, britanski glumac Džon Čalis, koga svi znamo kao Bojsija iz "Mućki", negodovao je na Tviteru i naveo da ljudi treba da dođu i vide Srbiju.

Mnogi Srbi bili su iznenađeni ovom količinom neznanja i netačnih informacija, ali i činjenicom da je mlada glumica ikada i bila u našoj zemlji. Razlog za to je što je ovaj film Čarlija Stratona, kako mu i ime kaže, donekle sniman u tajnosti, kako bi se privatnost glumaca zaštitila. Ostvarenje iz 2013. godine rađeno po noveli francuskog pisca Emila Zole, "Tereza Raken".

Radnja filma 

U nižim delovima pariskog društva 1860-ih, Tereza Raken je lepa, seksualno potisnuta mlada žena zarobljena u braku bez ljubavi sa bolesnim rođakom Kamilom. Na to ju je naterala njena dominantna tetka, madam Raken. Tereza dane provodi zatvorena za pultom male radnje, a večeri gledajući madam kako igra domine sa grupom poznanika.

Kada Tereza upozna Lorana Leklera, upušta se u nezakonitu vezu s njim koja ima tragične posledice. Kamil ubrzo umire tokom izleta na jezero sa Loranom i Terezom. Otkriva se da su oni krivi za smrt Kamila. Naime, Loran je pretukao Kamila dok je bila u vodi, zbog čega on utopio. Da bi izbegli da budu osuđeni za ubistvo, Loran i Teresa odlučuju da sebi oduzmu život. Oni piju otrov pomešan sa šampanjcem i umiru pred gospođom Raken.

Film In Secret Tom Felton kao Kamil u filmu "In Secret" Printskrin: Youtube/Movieclips Trailers

Zaminljivosti

U ovom ostvarenju Elizabet Olsen igra glavnu ulogu, ali nije bila prvi izbor. Naime, produkcija je želela Kejt Vinslet i Džesiku Bil, međutim, do saradnje nije došlo. Lorana je trebalo da glumi Džerard Batler, ali je na kraju uloga otišla Oskaru Ajzaku.

Za ulogu madam Raken prvo je birana Glen Klouz, ali došlo do promene, tako da je ovaj lik igrala Džesika Lang, dobitnica oskara i zvezda serije "American Horror Story".

Kamila Raken glumio je Tom Felton, koga znamo po ulozi Draka Malfoja u serijalu filmova o Hariju Poteru.

Film "In Secret" sniman je u Srbiji i Mađarskoj.

Film In Secret Džesika Lang kao Madan Raken u filmu "In Secret" Printskrin: Youtube/Movieclips Trailers

Kritike

Kritike za sam film su pomešane. Nekima se dopao film, nekima nije uopšte. Ekranizacija Zolinog romana nije dobro prošla na sajtu "Rotten Tomatos". Naime, od mogućih 100 odsto, film je dobio 41 odsto. Publika nije bila blagonaklona, budući da je ostvarenje Čarlija Stratona dala ocenu od 34 odsto.

"Džesika Lang bar ima ugao u pogledu svog karaktera; ostatak glumačke ekipe jednostavno udara u svoje tragove i izgovara dijalog poput robota, isporučujući svoj tekst koji treba da pobudi erotski žar, ali se razmenjuje bez ubeđenja ili uverenja.

Teško je napraviti dosadnu verziju "Tereze Raken", ali izgleda da im je to uspelo sa "In Secret", turobnom, neinspiriranom adaptacijom klasika Emile Zola. Uprkos ubedljivim izvođačima i izvornom materijalu, "In Secret je neuspešna paljba.", jedan je od komentara sa sajta Rotten Tomatoes.

Faktički, najbolju kritiku u ovom, bar sudeći po stranim medijima, dobila je Džesika Lang, čija je gluma (očekivano) bila i ostala na zavidnom nivou.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    6. april 2021 | 14:43

    decko za koga je trebala da, se uda sutnuo je i ozenio srbkinju zato je kivna na sve Srpsko.... inace ima, zavrzenu osnovnu skolu i kurs za glumce toliko o njenom skolovanju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA