"Zaista se izvinjavam": Azaria otvorio dušu nakon odluke da više ne daje glas Apuu u "Simpsonovima"

- Izvinjavam se zbog svog udela u tome - rekao je glumac

  • 2
Apu Simpsonovi Henk Azaria Apu Simpsonovi Henk Azaria Foto: Profimedia, Printskrin: Youtube/Best of Simpsons Characters

Glumac Henk Azaria je u podkastu "Armchair Expert" prvi put pričao o odluci da više ne daje glas Indusu Apuu u "Simpsonovima". Podsetimo, odlučeno je da glumci bele puti ne pozajmiljuju više glasove tamnoputim likovima, kao ni likovima azijskog porekla.

- Govorio sam u školi svog sina, razgovarao sam sa tamošnjom indijskom decom, jer sam želeo da dobijem njihov input. Sedamnaestogodišnjak ... nikada nije ni video "Simpsonove", ali zna šta Apu znači. U ovom trenutku to je praktično ljaga. Sve što zna je da se na taj način misli na njegov narod i predstavlja ga mnogim ljudima u ovoj zemlji - rekao je Henk Azaria i dodao:

- Zaista se izvinjavam... Izvinjavam se zbog svog udela u tome i u tome učestvujem. Deo mene oseća se kao da moram da odem do svake indijske osobe u ovoj zemlji i lično se izvinim - rekao je Henk

Apu se ranije često pojavljivao u "Simpsonovima", ali optuživan je za produžavanje štetnih stereotipa o ljudima Južne Azije.

Lik je polako ukinut 2016. godine, ponavljajući se samo kao povremeni pozadinski lik.

To nije bila moja ideja, ali ja se slažem sa njom. Ko može biti protiv različitosti? Dakle, sjajno je - rekao je tvorac "Simpsonovih" Met Grejning.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    12. april 2021 | 23:16

    Koja nevidjena glupost! Kakvi stereotipi?! Vazno sa zombiji i vampiri su OK za decu.

  • Cvećka

    12. april 2021 | 23:17

    Da li će ikada ta korektnost da se primenjuje kada su npr. Rusi u pitanju? Istočna Evropa?Balkan? Ili će to ostati poslednji bastion "starovremenske stigmatizacije"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA