≫ 

Zvezda "Matriksa" u šoku: Dan nakon 40. rođendana, ponudili joj ulogu bake

A još može da bije u "Matriksu"

  • 0
Matriks Keri-En Mos / Printskrin: YouTube/TheMatrixFan314

Sve više pevačica, glumica i manekenki se bori protiv "ejdžizma", diskriminacije na osnovu godina, a pravu čar ove nepravedne podele doživela je i Keri En Mos, glumica najpoznatija po ulozi Triniti u svetskoj trilogiji "Matrix".

Tokom promocije svoje knjige o lepoti Mos je pričala o koži i starenju i rekla da je davno čula za to da se u Holivudu najbrže ostari, ali da je ipak odlučila da ne veruje u te priče.

- Čula sam da se sa 40 godina sve menja, ali nisam verovala u to. Ali doslovno dan nakon mog 40. rođendana, čitala sam jedan novi scenario i razgovarala o njemu sa svojim menadžerom. Rekao mi je: "O, ne, ne, ne, nije to ta uloga koju čitaš, nego uloga bake" - prepričala je šok koji je doživela.

Tada je shvatila da je preko noći od devojčice postala mamina mama, piše Hollywood Reporter.

Mos se dotakla i starenja muških kolega i istakla kako zreliji glumci mogu da biraju koje uloge žele. Iako smatra da je to "brutalan prelaz" u njenoj karijeri, ističe da ne namerava da menja sebe zarad zahteva filmske industrije.

- Ne osećate kao da ste mnogo ostareli, a onda se vidite na ekranu. Gledala bih francuske i evropske glumice koje su imale to nešto u sebi što je ostavljalo utisak da se osećaju veoma sigurno u svojoj koži. Jedva sam čekala da to budem. Težim tome. Nije lako biti u ovom poslu, jer mnogo je pritisaka spolja - objasnila je.

Keri En, koja sada ima 53 godine, pojaviće se u četvrtom delu "Matriksa", rame iz rame sa Kijanu Rivsom.

- Kad su mi pokazali ulogu, s neverovatnom dubinom, svim integritetom i umetnošću kakve možete samo zamisliti, rekla sam da je to dar. Bilo je vrlo uzbudljivo - izjavila je Keri En, dodavši da "još jedan nastavak nikada nije bio na njenom radaru".

Vorner Bros. inače planira da "Matriks 4" objavi paralelno u bioskopima i na platformi HBO Max 21. decembra. Film je sniman pod lažnim imenom "Projekat sladoled" u Sa Francisku prošlog februara i uz sva odlaganja i prepreke koje je pandemija donela, poslednja klapa pala je u novembru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA